Onze marathon goedkoopste

Terug naar vorige pagina »

Bij een onderzoek, uitgevoerd door Bram Vermeulen (Actiecode.nl) is gebleken dat de marathon in de Van Oers Marathon de goedkoopste in Nederland is.

Steeds meer Nederlanders beoefenen hardlopen als sport en dus groeien de Nederlandse hardloopevenementen ook snel. Tegelijkertijd stijgen de prijzen voor deze evenementen en de verschillen tussen marathons zijn enorm. Actiecode.nl deed onderzoek naar de prijzen en aantal marathonlopers van de elf gecertifeerde marathons in Nederland. Wat blijkt? In Amsterdam betaal je de hoofdprijs, en in Etten-Leuren kun je voor bijna de kwart van die prijs de marathon lopen.

 

Rotterdam en Amsterdam steken met respectievelijk €61,5 en €70 ver boven de anderen marathons uit qua prijs. Op de derde plek komt de Utrecht Science Park Marathon met €44. Vier van de elf gecertifieerde marathons zitten onder de €25 voor een startnummer.

De gemiddelde prijs voor een marathon in Nederland bedraagt €38,45. De duidelijke koploper is Amsterdam met €70 en de goedkoopste is de Van Oers Marathon in Etten-Leur die je voor €19 kan lopen.

Hoe kan je toch goedkoop die marathon lopen? Probeer met een groep te lopen en kijk of er mogelijkheden zijn voor groepsprijzen. Het is ook verstandig om je op tijd in te schrijven want tussen het begintarief en het tarief net voor de marathon is er een groot verschil. Voor de marathon in Rotterdam scheelt dit bijvoorbeeld €21.