Estafette Marathon

Plezier met vieren!

Vind jij een hele marathon iets teveel van het goede, maar wil je wel samen met je vrienden iets leuks doen? Daag dan drie vrienden of vriendinnen uit om samen een marathon te lopen en schrijf je in voor de Estafettemarathon! Je loopt dan ieder ongeveer tien kilometer. De laatste kilometer mag je met zijn vieren lopen. Je komt dus samen over de finish. Zo volbreng je samen die iconische afstand en ben je samen gezellig en sportief bezig!

Alles wat je moet weten

De deelnemers aan de estafette marathon lopen hetzelfde parcours als de mensen die deelnemen aan de individuele hele marathon. Het parcours is geheel verhard. De deelnemers lopen vanuit het centrum van Etten-Leur naar het zuidelijk buitengebied, vervolgens door het prachtig natuurgebied Pannenhoef weer terug naar de finish op de Markt van Etten-Leur.

Bij de estafette marathon is het parcours opgedeeld in vier stukken en zijn er een aantal wisselplaatsen waar de deelnemers het stokje over kunnen geven aan een van hun teamleden.

Loper

Kilometers

Wisselplaats

1e loper

9,8 km

Kruispunt Ettensebaan/Pannenhoefsebaan

2e loper 11,3 km  Polderstraat
3e loper 9,7 km  Kruispunt Ettensebaan/Pannenhoefsebaan
4e loper 11,4 km  naar de finish op de Markt

Voor de 1e en de 3e loper verzorgt de organisatie vervoer om de deelnemers terug naar het centrum van Etten-Leur te brengen. Daarnaast kunnen de 2e en 4e loper wachten bij het wisselpunt Ettensebaan-Pannenhoefsebaan. Je mag ook op gelegenheid naar het wisselpunt Ettensebaan/Pannenhoefsebaan gaan, geef dit wel door aan de organisatie.

Klik op kaart voorvergroting

De deelnemers van de estafette marathon beginnen tegelijk met de individuele deelnemers van de hele marathon om 10:15 uu. Daarnaast wordt verwacht dat de 2e loper 2 uur en 30 minuten later het wisselpunt bereikt. Tot slot is de finish op de Markt in Etten-Leur.  Als de 2e loper het wisselpunt niet op tijd bereikt zal het team helaas moeten stoppen in verband met de afzetting van de weg.

Op deze loop zit een limiet aan de inschrijving van 50 teams waarvan de deelnemers minimaal 14 jaar moeten zijn. De inschrijving verloopt via het standaard Nederlandse inschrijfformulier.  Op dit inschrijfformulier staat wel dat je kunt inschrijven tot 28 oktober, dat geldt alleen voor individuele inschrijvingen.

Voor de estafettemarathon kun je inschrijven tot en met 15 oktober en kun je de startnummerband en sjerp afhalen op zaterdag 27 oktober vanaf 09.30 uur tot en met 15.00 uur en zondag 28 oktober tot 10:00 uur in de Nieuwe Nobelaer.

Voor meer informatie kun je terecht via het telefoonnummer 076-5016115 en via info@marathonbrabant.nl

Lees voor het inschrijven en het event nog even het wedstrijdreglement en de algemene voorwaarden.