Bestuurslid Wedstrijdorganisatie gezocht voor Marathon Brabant

Stichting Marathon Brabant organiseert elk jaar op de laatste zondag van oktober een groots hardloopfeest in Etten-Leur. Hier komen jaarlijks duizenden sportieve deelnemers en fanatieke supporters op af. Marathon Brabant is een begrip in de regio en daarbuiten. We hebben een programma waar iedereen aan mee kan doen, ook als je minder van hardlopen houdt.

Het bestuur van Marathon Brabant zorgt voor de goede organisatie van dit evenement, met als doel dat alles goed geregeld is voor de deelnemers en publiek. Dat doen we allemaal als vrijwilliger! Om ons fantastische evenement te kunnen blijven organiseren, zijn wij op zoek naar een enthousiaste vrijwilliger voor de functie

Bestuurslid Wedstrijdorganisatie

Je belangrijkste werkzaamheden:

 • Coördineren en aansturen van werkgroepleden (vrijwilligers die de praktische uitvoering van taken op zich nemen);
 • Zorgdragen voor alle belangrijke taken op het gebied van wedstrijdorganisatie, waaronder afspraken met leveranciers, startnummers en jury instructies;
 • Bijwonen van bestuursvergaderingen en samenwerken met andere bestuursleden;
 • Oplossen van knelpunten in de wedstrijdorganisatie;
 • Meedenken over nieuwe ontwikkelingen en knelpunten in het programma of organisatie.

Je belangrijkste kwaliteiten:

 • Affiniteit met de hardloopsport en bewegen in het algemeen;
 • Verantwoordelijkheid durven nemen;
 • Oplossingsgericht denken;
 • Doelgericht en besluitvaardig;
 • Goede coördinerende en communicatieve vaardigheden;
 • Nauwkeurig.

De organisatie van de jaarlijkse editie van Marathon Brabant loopt van half december tot en met 2 weken na de laatste zondag van oktober. De gemiddelde tijdsbelasting is ongeveer een dagdeel per week. Houd er rekening mee dat er meer vergaderingen zijn en inzet nodig is in de laatste weken voor Marathon Brabant (met name oktober). Alle werkzaamheden zijn bewust in te behappen werkbare onderdelen verdeeld. Draaiboeken liggen klaar.

Dit bieden wij!

Je komt terecht in een groep (ervaren) vrijwilligers die zich met veel liefde voor de hardloopsport inzetten voor de organisatie van Marathon Brabant. Binnen het bestuur helpt iedereen vanuit zijn eigen kwaliteiten en functie mee aan dit geweldige evenement. Samen werken we hard aan de organisatie, maar we houden net zo goed van gezelligheid en ontspanning.

Tot slot, goed om te weten: mocht er een piek zijn in werkzaamheden, dan ondersteunen onze bestuursleden elkaar. We doen dit immers samen!  

Meehelpen aan Marathon Brabant als bestuurslid wedstrijdorganisatie?

Wil jij de schouders zetten onder de organisatie van het leukste hardloopevenement van Etten-Leur? Reageer dan voor eind januari aan het bestuur via secretariaat@marathonbrabant.nl ter attentie van onze secretaris Leny Snepvangers.

Of ken je iemand met uitstekende organisatorische en coördinerende kwaliteiten die deze kwaliteiten maar al te graag als vrijwilliger inzet? Wijs hem of haar dan vooral op onze vacature.