Veelgestelde vragen

In de onderstaande lijst tref je de meest gestelde vragen aan met daarop een antwoord. Heb je een vraag? Kijk dan eerst in de lijst of die al gesteld is.
 


Wanneer kan ik inschrijven?
Elk jaar start de inschrijving op 1 mei. Je kunt je vanaf dat moment via de website inschrijven.

Wat zijn de afstanden?
Er zijn vijf afstanden: 5 en 10 km, halve en hele marathon en een familieloop.

Wat zijn de openingstijden van het Inschrijfbureau?
Je vindt het Inschrijfbureau in de Nieuwe Nobelaer op zaterdag 24 oktober en op zondag 25 oktober. Let op: je kunt je alleen online inschrijven! Op het Inschrijfbureau kun je dus alleen je startnummer afhalen, je kunt je er niet inschrijven of betalen. Besluit je op het laatste moment dat je wilt meedoen aan de Familieloop, dan kun je alléén voor deze afstand nog startnummers kopen op de Markt tot vlak voor de start.

Zijn er kleedgelegenheden en douches aanwezig?
Je kunt je omkleden in de Nieuwe Nobelaer, douches zijn hier niet aanwezig.
Kleedgelegenheden met douches voor dames en heren zijn aanwezig bij ARV Achilles, Sportfondsenbad De Banakker en de sportzaal in de Lambertusstraat nabij Nieuwe Nobelaer (deze laatste is alleen voor dames toegankelijk).

Kan ik mijn waardevolle spullen ergens opbergen?
Dat kan! In de Nieuwe Nobelaer is een garderobe om je spullen in bewaring te geven. Je vindt de garderobe bij het Inschrijfbureau.

Ik heb me ingeschreven voor de 5 km, maar ik voel me zo fit dat ik liever 10 km wil lopen! Kan dat?
In principe is dat mogelijk. Je kunt je wijziging doorgeven via inschrijfbureau of zelf naar het Inschrijfbureau komen op zaterdag 24 of zondag 25 oktober. Let wel: als je je startnummer al in de bus had gekregen, krijg je van ons een nieuw startnummer zonder je naam erop. 

Hoe kom ik in Etten-Leur?
Etten-Leur is met het openbaar vervoer goed bereikbaar, er is een NS station en een busstation. Beide stations zijn in de directe nabijheid van het inschrijfbureau in de Nieuwe Nobelaer en start en finish. Ook met de auto is Etten-Leur goed te bereiken, de A58 ligt aan de zuidzijde van Etten-Leur met twee op- en afritten. Lees hier meer informatie over parkeren en bereikbaarheid. 

Kan ik mijn medaille laten graveren?
Op het inschrijfformulier kun je invullen of je op de achterkant van de medaille de gelopen tijd laat graveren. Er wordt dan een stip op je startnummer geplakt. Meld je na afloop bij de kraam nabij de Moeierboom op de Markt. Je kunt ook op de dag zelf nog besluiten om je medaille te laten graveren. 

Zijn er verzorgingsposten?
Op elk 5 km-punt staan verzorgingsposten langs het parcours. Elke verzorgingspost is voorzien van water en AA Drink Iso-Lemon. Na de finish wordt tevens thee aangeboden en worden sinaasappels en bananen uitgedeeld.

Kan ik met mijn collega's meedoen?
Jazeker! We hebben een bedrijvenloop, waaraan je op de 5 en 10 km én de halve marathon met een team collega's of relaties kunt meedoen.

Wat kan ik verwachten bij de finish?
In de fuiken na de finish ontvang je jouw medaille en verdere verzorging. Er zijn kramen waar je water, bananen en thee kunt krijgen. De fuik achter de finish is alleen toegankelijk voor deelnemers en de organisatie, dus niet voor toeschouwers of begeleiders. 

Zijn er pacers?
Alleen op de 10 km. zijn pacers aanwezig.

Kan ik mijn eigen sportdrank bij de verzorgingsposten plaatsen?
Deelnemers op de hele marathon mogen een uur voor de start eigen sportdrank inleveren bij de daarvoor aangewezen plaats in Nieuwe Nobelaer. Wij zorgen ervoor dat ze bij de verzorgingsposten worden geplaatst. 

Zijn er prijzen voor de leeftijdscategorieën?
Voor de nummers 1, 2 en 3 op de 10 km, halve en hele marathon zijn prijzen beschikbaar. Er zijn geen prijzen per leeftijdscategorie; wel wordt van elke categorie een klassement opgemaakt en vermeld bij de uitslagen.

Wanneer ontvang ik het startnummer?
Heb je voor 11 oktober ingeschreven, dan ontvang je het startnummer thuis in de week vóór het evenement. Heb je daarna ingeschreven? Dan haal je het zelf op bij het Inschrijfbureau.