Menmoerhoeve wandeltocht 15km

Stichting Marathon Brabant organiseert op zondag 31 oktober een wandeling van 15 kilometer over een deel van het parcours van de hele marathon. De start en finish van deze wandeling is bij Het Witte Paard, Oude Bredaseweg 15 in Etten-Leur.

Je begint aan je wandeling tussen 7.00 en 11.00 uur. We verwachten je uiterlijk 16.00 uur weer terug bij Het Witte Paard, waar je een medaille van ons ontvangt ter herinnering. Uiteraard krijg je van ons een routebeschrijving mee. De route brengt je door het prachtige buitengebied, met een welverdiende tussenstop bij de Menmoerhoeve (Zundertseweg 66). Let op, het parcours is niet afgezet, houd je dus aan de geldende verkeersregels.

Doe mee!

Zin in zo’n heerlijke wandeling? Schrijf je dan voor € 7,50 in voor onze Menmoerhoeve wandeltocht 15km! Vul hiervoor het inschrijfformulier in en kies voor onderdeel 15km wandeltocht. In dit bedrag is een medaille én een consumptie voor koffie/thee/frisdrank bij de Menmoerhoeve of Het Witte Paard inbegrepen.

Geniet met korting bij de Menmoerhoeve

De Menmoerhoeve ligt halverwege de route en is daarmee de perfecte plek voor een pauze. Hier kun je je consumptiebon inleveren voor koffie/thee/frisdrank. Wil je daar een lekker stuk appelgebak bij? Of meteen van een Twaalfuurtje als lunch genieten, namelijk een boterham kroket, boterham spiegelei en een soepje? Zowel het appelgebak als de lunch bestel je eenvoudig met korting als je het inschrijfformulier invult. Zo ben jij verzekerd van dit lekkers als je bij de Menmoerhoeve aankomt. Dit extraatje kun je bestellen tot 27 oktober.

Win prijzen met donatie aan Het Vrolijke Ruitertje

Je kunt bovendien bij je inschrijving een vrijwillige donatie van € 2 of meer doen aan het goede doel, namelijk Het Vrolijke Ruitertje. Je maakt hiermee automatisch kans op één van onze prijzen: een Garmin horloge, een item van Bruba Sport of een cadeaubon van 50 euro voor de restaurants Bargo, de Haard en het Havenhuis.

Vragen over onze Menmoerhoeve wandeltocht 15km? Vul het contactformulier hieronder in.

Vraag Menmoerhoeve wandeltocht 15km

Goed doel: Het Vrolijke Ruitertje

Stichting Paardrijden Gehandicapten Het Vrolijke Ruitertje is opgericht in april 1991 op initiatief van enkele enthousiaste ouders en geestverwanten, die mogelijkheden zochten om met mensen met een beperking op verantwoorde wijze te kunnen paardrijden.

De stichting stelt zich tot doel: het bevorderen van de psychische en fysieke ontwikkeling van mensen met een beperking door middel van paardrijden. Bijkomend doel is de bevordering van sociaal contact met het paard en de overige ruiters. Het Vrolijke Ruitertje is o.a. gevestigd op Manege de Belle in Etten-Leur.

Paardrijden opent een nieuwe wereld: even loskomen van je beperking, de aandacht richten op een ander: jouw vaste vriend – je paard! Het is wel degelijk een sport: inspannend maar leidend tot een ontspannen gevoel van zelfoverwinning. Op dit moment biedt Het Vrolijke Ruitertje rijlessen aan zo’n vijftig ruiters uit heel West-Brabant. Zo’n zestig vrijwillig(st)ers geven elke week een middag of een avond van hun vrije tijd. Samen met het bestuur en het kader vormen zij een bloeiende, gezonde stichting met oog voor de toekomst.

Marathon Brabant ondersteunt in 2021 met veel enthousiasme Het Vrolijke Ruitertje. Dit prachtige initatief sluit aan bij onze visie op een gezonde samenleving, waarin iedereen de mogelijkheid heeft om te bewegen. 

Meer wandelingen maken?

Wandelzoekpagina biedt wandelaars informatie over wandelen in Nederland, meer dan 5000 dag­wandelin­gen, wandelkaarten, stads­wandelingen, GPS-wandelin­gen, themawandelingen en meerdaagse wandeltochten.