Goed doel in beeld: Het Vergeten Kind

De BRUBA Running Familieloop doneert ieder jaar de opbrengst aan een goed doel. Dit jaar is dat Het Vergeten Kind, voorheen de Guusje Nederhorst Foundation.

Gelukkige kinderen

Het Vergeten Kind zet zich in voor de ruim 100.000 kinderen in Nederland die opgroeien in gezinnen met meervoudige problematiek. Helaas gaat dat bij 55.000 kinderen zodanig mis, dat ze niet meer thuis kunnen wonen. Hoewel Nederlandse kinderen tot de gelukkigste kinderen ter wereld behoren, geldt dit helaas niet voor álle kinderen in ons land.

Positieve invloed

Daarom strijdt Het Vergeten Kind voor een Nederland waarin elk kind zich écht kind voelt, zich goed ontwikkelt en volwaardig meedoet in de maatschappij. Dat doet deze stichting door activiteiten en projecten te organiseren die een directe positieve invloed hebben op het leven van kwetsbare kinderen, maar ook door met diverse initiatieven een duurzame, structurele verbetering van hun situatie te bewerkstelligen.

Leuke dag, goed doel

Om dat te kunnen doen, is uiteraard geld nodig. Daarom doneert de Van Oers Marathon Brabant dit jaar de opbrengst van de BRUBA Running Familieloop aan Het Vergeten Kind. Heb jij je al ingeschreven voor deze loop? Dan heb je niet alleen zelf een leuke en sportieve dag op 29 oktober, maar help je ook een kind op weg naar een gelukkiger kindertijd!