Wielen voor de lopers

Als sponsor is automotions niet alleen te zien op de posters en op de site, maar ook op het parcours van de Van Oers Marathon Brabant. De wagen die voorop rijdt, de auto’s voor de verzorgers en de materiaalbusjes worden namelijk door deze sponsor geleverd. 

Automotions verkoopt, least, onderhoudt én financiert auto’s van de merken Opel, Ford, Volvo, Mercedes-Benz, Peugeot en smart in meer dan 20 vestigingen in West-Brabant en Zeeland. Stijn Dobbelaer, senior marketeer: “Veel van onze merken hebben een sportieve uitstraling. Volvo wordt bijvoorbeeld geassocieerd met zeilsport, Mercedes met paardensport en Opel met voetbal. Daarom ondersteunen wij graag sportieve initiatieven in onze regio. Dat doen we door sponsoring, maar ook door ‘wielen’ te leveren, zoals een wagen die voor een wierpeloton of hardloopwedstrijd rijdt. We zijn dan ook al jarenlang sponsor van de Van Oers Marathon Brabant.”

Naamsbekendheid

Natuurlijk is een groot evenement als de Van Oers Marathon Brabant een goede manier om naamsbekendheid te krijgen. “We zijn op zo’n dag heel zichtbaar. Ik hoor ook altijd van onze medewerkers uit de regio dat ze in de dagen na een evenement van hun klanten te horen krijgen dat ze de automotions-auto’s hebben gespot. Het is dus zeker een goede manier om onze naam weer even onder de aandacht te brengen.”

Netwerken

Daarnaast heeft het sponsoren van de Van Oers Marathon Brabant nóg een voordeel: het biedt netwerkmogelijkheden. “Zeker voor de collega’s die zich bezighouden met fleetmanagement – zakelijke leaseauto’s en bedrijfswagens – is dat een fijne bijkomstigheid. Ze kunnen met andere ondernemers in gesprek gaan, bijvoorbeeld deelnemers aan de Bedrijvenloop.” Een mooie gelegenheid om eveneens collegiaal en sportief aan het evenement deel te nemen,” aldus Stijn.