Vrijwilliger voor Inschrijfbureau van Marathon Brabant gezocht!

Stichting Marathon Brabant organiseert elk jaar op de laatste zondag van oktober een groots hardloopfeest in Etten-Leur. Hier komen jaarlijks duizenden sportieve deelnemers en fanatieke supporters op af. Marathon Brabant is een begrip in de regio en daarbuiten. We hebben een programma waar iedereen aan mee kan doen, ook als je minder van hardlopen houdt.

Het bestuur van Marathon Brabant zorgt voor de goede organisatie van dit evenement, met als doel dat alles goed geregeld is voor de deelnemers en publiek. Dat doen we allemaal als vrijwilliger! Om ons fantastische evenement te kunnen blijven organiseren, zoeken wij een vrijwilliger voor de functie

Inschrijfbureau (werkgroeplid Wedstrijdorganisatie)

Je belangrijkste werkzaamheden:

  • Coördineren en regelen van de inschrijvingen via onze partner inschrijven.nl; je werkt voor de teksten richting deelnemers samen met ons bestuurslid Communicatie en Marketing;
  • Zorgdragen voor de startnummers voor deelnemers bij voorinschrijven en in het weekend van Marathon Brabant.

Als werkgroeplid word je aangestuurd door ons bestuurslid Wedstrijdorganisatie.

Je belangrijkste kwaliteiten:

  • Coördinerende vaardigheden en regelen;
  • Nauwkeurig;
  • Goede sociale en communicatieve vaardigheden;
  • Affiniteit met de hardloopsport en bewegen in het algemeen.

De organisatie van de jaarlijkse editie van Marathon Brabant loopt van half december tot en met 2 weken na de laatste zondag van oktober. De gemiddelde tijdsbelasting is ongeveer 1 uur per week. Alle werkzaamheden zijn bewust in te behappen werkbare onderdelen verdeeld. Je onderhoudt tussentijds contact met ons bestuurslid wedstrijdorganisatie en bent aanwezig bij vergaderingen met bestuur en werkgroepleden (ongeveer vier per jaar op donderdagavond, vooraf gepland). Natuurlijk is het echt niet erg als je een keertje niet kunt. 
Daarnaast is meer inzet vereist in de laatste weken voor Marathon Brabant (met name oktober). Ook ben je op zaterdag 30 oktober en zondag 31 oktober 2021 aanwezig bij de balie van het inschrijfbureau in de Nieuwe Nobelaer. Hier halen deelnemers met een na-inschrijving en buitenlandse deelnemers hun startnummers op.

Dit bieden wij!

Je komt terecht in een groep (ervaren) vrijwilligers die zich met veel liefde voor de hardloopsport inzetten voor de organisatie van Marathon Brabant. Samen werken we hard aan de organisatie, maar we houden net zo goed van gezelligheid en ontspanning. Jij bent ook als werkgroeplid onderdeel van onze organisatie, dus we nodigen je uit voor bijvoorbeeld het jaarlijkse uitje en de afsluitingsavond na ons evenement.

Vrijwilliger inschrijfbureau worden?

Wil jij samen met het bestuur de schouders zetten onder de organisatie van Marathon Brabant? Reageer dan voor eind januari aan het bestuur via secretariaat@marathonbrabant.nl ter attentie van onze secretaris Leny Snepvangers.

Of ken je iemand die ons kan ondersteunen in deze functie? Wijs hem of haar dan vooral op deze vacature.