Roel Wijmenga wint de 35e Marathon Brabant

De 35e Marathon Brabant is gewonnen door Roel Wijmenga. Hij wist na 31km de concurrentie achter zich te laten en liep ondanks moeilijke laatste kilometers naar de eerste plaats.

Snelle start

Er werd snel gestart mede door haaswerk van Zerom Ghebrihiwet. Bij het eerste meetpunt op 10km stond de klok op 34 minuten of te wel 3.24min/km en had een drietal zich afgescheiden. Doorkomst op de halve marathon was in 1h12m20sec, sneller dan de winnaar op die afstand! Niet lang daarna zat het werk voor Ghebrihiwet erop en kwam het op Roel Wijmenga en Steven Heemskerk zelf aan. 

Weer speelt parten

Naast de kilometers begon het weer de koplopers ook parten te spelen. De wind en regen maakte het een zware wedstrijd en het tempo vooraan ging naar beneden. 

Vlakke race brengt Wim Smets helemaal vooraan

Wim de Smets had vanaf het begin zijn eigen tempo gelopen van 3.40min/km en had halverwege een afstand van 5:20min. Op 31km was dit geslonken naar 4:30min. Hij was daarmee inmiddels naar de 3e plek geklommen. In de laatste kilometers kende Roel Wijmenga en Steven Heemskerk moeilijke periodes. 

Podium plaatsen wisselen in laatste km's

Steven Heemskerk moest lossen en eindigde uiteindelijk op de 5e plaats met een achterstand van 9 minuten. Roel Wijmenga wist zijn 1e plaats wel te behouden, maar hield slechts 47 seconden over op de strak lopende Wim de Smets.

Jos Verdaasdonk maakte het podium compleet in 2:40:28.