Modoc Familieloop

Modoc Familieloop: hardlopen voor jong en oud samen
Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met bewegen!

Omdat bewegen echt voor iedereen gezond is, kunnen kinderen t/m 12 jaar op 28 oktober a.s. tijdens de Modoc Familieloop in Etten-Leur ontdekken wat het is om een afstand hardlopend af te leggen. Dat doen zij niet alleen, want papa, mama, opa, oma of andere volwassene mogen lekker meelopen! De familieloop heeft twee afstanden: ongeveer 730 metervoor kinderen van 0 tot en met 9 jaar en ongeveer 1000 meter voor kinderen vanaf 10 t/m 12 jaar.

De familieloop is voor iedereen
Bewegen is gezond voor lichaam en geest, dat weten we allemaal. Toch is sporten makkelijker als het gezellig is en dat geldt zeker voor jonge kinderen. Zij kunnen op jonge leeftijd al veel plezier beleven aan het hardlopen. Tijdens de Modoc Familieloop wordt dat plezier nog eens extra gestimuleerd door al het publiek dat de jonge deelnemers langs de kant aanmoedigt.

Warming up voor de start
Voor de strart van de twee afstanden is er een gezellige warming up.
Die warming vangt aan om 12:00 uur aan de oostzijde van de Markt, waar ook  wordt gestart om 12:20 uur.

Extra oproep voor basisscholen
De organisatie heeft een belangrijke oproep aan alle bassischolen uit Etten-Leur en omgeving: stoom je leerlingen klaar voor de Modoc Familieloop en kom het goede voorbeeld geven! Als basisschoolleerlingen allemaal aan de start staan, is het feest compleet. Maak je basisschool herkenbaar met een eigen shirt en laat zien dat je sporten belangrijk vindt.

Inschrijven voor familieloop
Iedereen die mee wil doen aan de Modoc Familieloop kan zich vooraf inschrijven via de website van Marathon Brabant. De inschrijfkosten zijn laag. Elke deelnemer betaalt tot 16 oktober € 1,50. Na die datum kun je nog tot een uur voor de aanvang via de website inschrijven en in NIeuwe Nobelaer. Maar dan zijn de inschrijfkosten € 3,-. 

Met je deelname steun je het goede doel
Extra mooi is dat een groot gedeelte van het inschrijfgeld naar de Harold van Zundert Stichting gaat. Deze stichting organiseert onvergetelijke activiteiten speciaal voor kinderen waarvan één of beide ouders zijn overleden. Hoe meer kinderen en ouders of begeleiders meedoen, hoe meer geld er naar de gaat. Klik op logo.

In het kort

Afstanden
Ronde 1 ► plusmins 730 m
Ronde 2 ► plusminus 1000 m

Aanvang
12:00 uur Oostzijde Markt warming up met daarna de start om 12:20 uur.
 

Presentje
Na afloop een gezonde traktatie en een medaille

Startnummer is lot voor gratis dagje uit!

Modoc, de sponsor van onze familieloop, verloot voor het hele gezin een gratis dagje uit op Safaripark Beekse Bergen. Jouw startnummer is het lot.
De prijsuitreiking is op de Markt, je moet dan wel aanwezig zijn om de prijs in ontvangst te nemen.

Alles wat je moet weten

Het parcours van de  Modoc Familieloop bestaat uit 2 rondes:
Ronde voor kinderen vanaf 0 t/m 9 jaar
start Markt (oostzijde) l.a. Oude Bredaseweg-keerpunt t.h.v. Anna van Berchemlaan(t.h.v. Bruba Sport)-Oude Bredaseweg-r.a. Markt (westzijde) - finish Markt

Ronde voor kinderen vanaf 10 t/m 12 jaar
Start Markt (oostzijde)-l.a. Oude Bredaseweg-r.a. Anna van Berchemlaan-r.a. Torenpad-r.d. Burchtplein-r.a. Hof van de Houte-r.a. Markthof-l.a. Markt (west-zijde)-Finish Markt 

 

Warming up   12:00 uur  
  Starttijd  

 Ronde
 kinderen vanaf 10 t/m   12   jaar

12:20uur Direct inschrijven
 Ronde 
 kinderen vanaf 0 t/m 9   jaar
12:20 uur Direct inschrijven


 

 

 

 

Voor meer informatie kunt u een e-mail sturen naar familieloop@marathonbrabant.nl

Lees voor het inschrijven en het event nog even het wedstrijdreglement en de algemene voorwaarden.