Familieloop

Familieloop: hardlopen voor jong en oud samen
Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met bewegen!

Omdat bewegen echt voor iedereen gezond is, kunnen kinderen t/m 12 jaar op 30 oktober tijdens de Familieloop in Etten-Leur ontdekken wat het is om een afstand hardlopend af te leggen. Dat doen zij niet alleen, want de papa's, mama's, opa's, oma's of andere volwassenen mogen lekker meelopen. Uiteraard kopen zij ook een startnummer, het is voor een goed doel! De Familieloop start in twee groepen met kinderen van 0 tot en met 9 jaar en kinderen vanaf 10 t/m 12 jaar. Kinderen kunnen van start direct naar finish lopen of ervoor kiezen om een extra rondje over de Markt te lopen.

Let op: Inschrijven is alleen digitaal mogelijk! Inschrijven en betalen doe je thuis of via jouw mobiele telefoon, Ipad of tablet. Je kunt je online inschrijven tot 15:30 uur op 30 oktober. Je startnummer ontvang je thuis (bij voorinschrijving) of haal je op zaterdag 29 of zondag 30 oktober op bij het Inschrijfbureau in Nieuwe Nobelaer. Inschrijven via een papieren formulier en contant betalen is niet meer mogelijk!

De Familieloop is voor iedereen
Bewegen is gezond voor lichaam en geest, dat weten we allemaal. Toch is sporten makkelijker als het gezellig is en dat geldt zeker voor jonge kinderen. Zij kunnen op jonge leeftijd al veel plezier beleven aan het hardlopen. Tijdens de Familieloop wordt dat plezier nog eens extra gestimuleerd door al het publiek dat de jonge deelnemers langs de kant aanmoedigt.

Warming up voor de start
Voor de start van de Familieloop is er een gezellige warming up onder leiding van DIO. Dat gebeurt om 15.45 uur aan de zuidzijde van de Markt, waar ook wordt gestart om 16:00 uur.

Extra oproep voor basisscholen
De organisatie heeft een belangrijke oproep aan alle bassischolen uit Etten-Leur en omgeving: stoom je leerlingen klaar voor de Familieloop en kom het goede voorbeeld geven! Als basisschoolleerlingen allemaal aan de start staan, is het feest compleet. Maak je basisschool herkenbaar met een eigen shirt en laat zien dat je sporten belangrijk vindt.

Inschrijven voor Familieloop
Iedereen die mee wil doen aan de Familieloop kan zich vooraf inschrijven via de website van Marathon Brabant. De inschrijfkosten zijn laag. Elke deelnemer (dus ook een volwassene) betaalt tot 12 oktober € 2,00. Na die datum kun je nog tot en met zondag 30 oktober tot 15:00 uur digitaal inschrijven voor € 3,00.

Met je deelname steun je het goede doel
Extra mooi is dat een groot gedeelte van het inschrijfgeld naar de Harold van Zundert Stichting gaat. Deze stichting organiseert onvergetelijke activiteiten speciaal voor kinderen waarvan één of beide ouders zijn overleden. 

In het kort

Afstanden
Start - Finish ► circa 530 meter
Start - extra ronde - Finish ► circa 830 meter
Kleine ronde (mogelijk om extra te lopen) ► circa 300 meter

Aanvang
15.30 uur verzamelen zuidzijde Markt
15.45 uur warming up met aansluitend de verloting 
16.00 uur start.

Presentje
Na afloop een gezonde traktatie en een medaille.

Startnummer is lot voor gratis dagje uit!

Modoc, de sponsor van onze familieloop, verloot voor het hele gezin een gratis dagje uit op Safaripark Beekse Bergen. Jouw startnummer is het lot.
De prijsuitreiking is op de Markt en je moet na de Familieloop aanwezig zijn om de prijs in ontvangst te nemen.

Alles wat je moet weten

Nieuw parcours
Je start vanaf de Markt door de Markthof rechtsaf - Hof van den Houte rechtsaf - Raadhuisplein - rechtdoor naar Markt. Iedereen loopt deze grote ronde en bij terugkeer op de Markt naar keuze nog enkele rondjes. Daar kan naar keuze nog rondjes rond de Markt worden gelopen tot het einde van de happening wordt gegeven, plusminus 16:10-16:15 uur.

Parcours: klik hier op plaatje voor een vergroting


 

 

 

 Verzamelen bij       Moeierboom 15:30 uur  
 Warming up 15:45 uur  
 Verloting

aansluitend
warming up

 
 Starttijd 16:00 uur  

 

  Direct inschrijven


 

 

 

 

Lees voor het inschrijven en het event nog even het wedstrijdreglement en de algemene voorwaarden.