Familieloop

Hardlopen voor jong en oud samen

Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met bewegen!

Omdat bewegen echt voor iedereen gezond is, kunnen kinderen tot 12 jaar op 27 oktober tijdens de Thetford Familieloop in Etten-Leur ontdekken wat het is om een afstand hardlopend af te leggen. Dat doen zij niet alleen, want de papa's, mama's, opa's, oma's of andere volwassenen mogen lekker meelopen. Uiteraard kopen zij ook een startnummer, het is voor een goed doel! Betreden van het parcours mag uitsluitend met startnummer.

De Familieloop start in twee groepen met kinderen van 0 tot en met 7 jaar en kinderen van 8 tot 12 jaar. De eerste groep loopt 1 ronde (500 meter) en de tweede groep een andere ronde (1100 meter). 

Let op: Je kunt je online inschrijven voor de Thetford Familieloop tot 15:30 uur op 27 oktober. Je startnummer ontvang je thuis (bij voorinschrijving) of haal je op zaterdag 26 of zondag 27 oktober op bij het Inschrijfbureau in de Nobelaer (Parklaan 2). Zonder startnummer mag je het parcours niet op.

De Thetford Familieloop is voor iedereen
Bewegen is gezond voor lichaam en geest, dat weten we allemaal. Toch is sporten makkelijker als het gezellig is en dat geldt zeker voor jonge kinderen. Zij kunnen op jonge leeftijd al veel plezier beleven aan het hardlopen. Tijdens de Familieloop wordt dat plezier nog eens extra gestimuleerd door al het publiek dat de jonge deelnemers langs de kant aanmoedigt.

Warming-up voor de start
Voor de start van de Familieloop is er een gezellige warming-up aan de zuidzijde van de Markt. Dat gebeurt in twee groepen. Om 15.45 uur start de warming up voor kinderen in de leeftijd t/m 7 jaar. Zij starten om 16.00 uur. Zodra zij zijn gestart, mogen de kinderen in de leeftijd van 8 tot 12 jaar het startvak in voor hun warming-up (10 minuten). Zij starten zodra de laatste deelnemer over de finish is, naar verwachting tussen 16.10 en 16.15 uur.

Extra oproep voor basisscholen
De organisatie heeft een belangrijke oproep aan alle bassischolen uit Etten-Leur en omgeving: stoom je leerlingen klaar voor de Familieloop en kom het goede voorbeeld geven! Als basisschoolleerlingen allemaal aan de start staan, is het feest compleet. Maak je basisschool herkenbaar met een eigen shirt en laat zien dat je sporten belangrijk vindt.

Inschrijven voor Familieloop
Iedereen die mee wil doen aan de Thetford Familieloop kan zich vooraf inschrijven. De inschrijfkosten zijn laag. Elke deelnemer (dus ook volwassene) betaalt € 3,00. Bij inschrijving tot 5 oktober kun je daar het speciale T-shirt bij aanschaffen en krijg je het startnummer thuis bezorgd.

Na 5 oktober kun je nog tot en met zondag 27 oktober tot 15.00 uur digitaal inschrijven voor € 3,00. Het startnummer haal je 26 of 27 oktober op bij het Inschrijfbureau in de Nobelaer (Parklaan 2).

Met je deelname steun je het goede doel
Extra mooi is dat een groot gedeelte van het inschrijfgeld naar een goed doel gaat: de Harold van Zundert stichting.

In het kort

Afstanden
Start - Finish (0 t/m 7 jaar) ► circa 500 meter
Start - extra ronde  - Finish (8 tot 12 jaar) ► circa 1100 meter

Aanvang
15.30 uur verzamelen zuidzijde Markt 0 t/m 7 jaar
15.45 uur warming-up 0 t/m 7 jaar
16.00 uur start 0 t/m 7 jaar en warminig-up 8 tot 12 jaar
16.10/16.15 uur start 8 tot 12 jaar

Presentje
Na afloop een gezonde traktatie en een medaille.

Zonder startnummer geen toegang tot het parcours. Schrijf je dus ook als volwassen begeleider in!

Meer weten?

Stuur een bericht

Alles wat je moet weten

Je start vanaf de Markt door de Markthof rechtsaf - Hof van den Houte rechtsaf - Raadhuisplein - rechtdoor naar Markt. Iedereen loopt deze grote ronde. De groep t/m 7 jaar finisht direct op de Markt. 

Parcours: klik hier op plaatje voor een vergroting
2023_MarathonBrabant-0 1 Familieloopronde-000.jpg     

 

 

 

 Verzamelen bij Moeierboom 15:30 uur  
 Warming-up 0-7 jaar 15:45 uur  
 Starttijd 0-7 jaar / Warming-up 8-12 jaar 16:00 uur  

 

  Direct inschrijven


 

 

 

 

Lees voor het inschrijven en het event nog even het wedstrijdreglement en de algemene voorwaarden.