Modoc Familieloop

Modoc Familieloop: hardlopen voor jong en oud samen
Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met bewegen!

Omdat bewegen echt voor iedereen gezond is, kunnen kinderen t/m 12 jaar op 27 oktober tijdens de Modoc Familieloop in Etten-Leur ontdekken wat het is om een afstand hardlopend af te leggen. Dat doen zij niet alleen, want de papa's, mama's, opa's, oma's  of andere volwassenen mogen lekker meelopen! Uiteraard kopen zij ook een  startnummer, er is immers een goed doel aan verbonden. De familieloop start in twee groepen met kinderen van 0 tot en met 9 jaar en kinderen vanaf 10 t/m 12 jaar. Kinderen kunnen van start direct naar finish lopen of ervoor kiezen om een extra rondje over de Markt te doen.

De familieloop is voor iedereen
Bewegen is gezond voor lichaam en geest, dat weten we allemaal. Toch is sporten makkelijker als het gezellig is en dat geldt zeker voor jonge kinderen. Zij kunnen op jonge leeftijd al veel plezier beleven aan het hardlopen. Tijdens de Modoc Familieloop wordt dat plezier nog eens extra gestimuleerd door al het publiek dat de jonge deelnemers langs de kant aanmoedigt.

Warming up voor de start
Voor de start van de Familieloop is er een gezellige warming up. Dat gebeurt om 15.45 uur aan de oostzijde van de Markt, waar ook wordt gestart om 16:00 uur.

Extra oproep voor basisscholen
De organisatie heeft een belangrijke oproep aan alle bassischolen uit Etten-Leur en omgeving: stoom je leerlingen klaar voor de Modoc Familieloop en kom het goede voorbeeld geven! Als basisschoolleerlingen allemaal aan de start staan, is het feest compleet. Maak je basisschool herkenbaar met een eigen shirt en laat zien dat je sporten belangrijk vindt.

Inschrijven voor familieloop
Iedereen die mee wil doen aan de Modoc Familieloop kan zich vooraf inschrijven via de website van Marathon Brabant. De inschrijfkosten zijn laag. Elke deelnemer (dus ook volwassene) betaalt tot 14 oktober € 2,00. Na die datum kun je nog tot en met zondag 27 oktober tot één uur voor de aanvang van de start digitaalinschrijven. 
Maar de voor de familieloop is een uitzondering gemaakt. Het is mogelijk om hiervoor nog startnummers te kopen in Nieuwe Nobelaer op zaterdag 26 en zondag 27 oktober, zaterdag vanaf 9:00 uur tot 15:00 uur en zondag tot vlajk voor de start. 

Met je deelname steun je het goede doel
Extra mooi is dat een groot gedeelte van het inschrijfgeld naar de Harold van Zundert Stichting gaat. Deze stichting organiseert onvergetelijke activiteiten speciaal voor kinderen waarvan één of beide ouders zijn overleden. 

In het kort

Afstanden
Start - Finish ► circa 530 meter
Start - extra ronde - Finish ► circa 830 meter
Kleine ronde (mogelijk om extra te lopen) ► circa 300 meter

Aanvang
15.45 uur Oostzijde Markt warming up met daarna de start om 16.00 uur
 

Presentje
Na afloop een gezonde traktatie en een medaille

Startnummer is lot voor gratis dagje uit!

Modoc, de sponsor van onze familieloop, verloot voor het hele gezin een gratis dagje uit op Safaripark Beekse Bergen. Jouw startnummer is het lot.
De prijsuitreiking is op de Markt en je moet na de Familieloop aanwezig zijn om de prijs in ontvangst te nemen.

Alles wat je moet weten

Het parcours van de Modoc Familieloop bestaat uit twee rondes met een kleine extra ronde over de Markt. 
Parcours: klik hier op plaatje voor een vergroting


 

 

 

Warming up   15.45 uur  
  Starttijd  

 Ronde
 kinderen vanaf 10 t/m   12   jaar

16.00 uur Direct inschrijven
 Ronde 
 kinderen vanaf 0 t/m 9   jaar
16.00 uur Direct inschrijven


 

 

 

 

Voor meer informatie kunt u een e-mail sturen naar familieloop@marathonbrabant.nl

Lees voor het inschrijven en het event nog even het wedstrijdreglement en de algemene voorwaarden.