Veelgestelde vragen

In de onderstaande lijst tref je de meest gestelde vragen aan met daarop een antwoord. Heb je een vraag? Kijk dan eerst in de lijst of die al gesteld is.
 


Wanneer kan ik inschrijven?

Elk jaar start de inschrijving op 1 mei. Je kunt je vanaf dat moment via de website digitaal inschrijven.

Wat zijn de afstanden?

Er zijn vier hardloopafstanden: 5 km, 10 km, halve marathon en hele marathon. Voor de jeugd is er een 2,5 km (10 tm 16 jaar) en een familieloop. Op zaterdag is er een wandeltocht van 8, 16 of 30 km en een fietstocht van 42,5 km.

Wat betaal ik voor mijn deelname?

De inschrijfgelden voor alle afstanden vind je op https://www.marathonbrabant.nl/inschrijven

Wanneer ontvang ik het startnummer?

Heb je voor 5 oktober ingeschreven, dan ontvang je het startnummer thuis in de week vóór het evenement. Heb je daarna ingeschreven? Dan haal je het zelf op bij het Inschrijfbureau in de Nobelaer. Let op: deelnemers met een buitenlands postadres halen altijd hun startnummer op in de Nobelaer. 

Wat zijn de openingstijden van het Inschrijfbureau?

Je vindt het Inschrijfbureau in de Nobelaer, op zaterdag 26 oktober van 9:30 uur tot 15:00 uur en op zondag 27 oktober vanaf 9:00 uur. Startnummers ophalen kan tot een halfuur voor de start. Let op: je kunt je alleen online inschrijven! Op het Inschrijfbureau kun je dus alleen je startnummer afhalen, je kunt je er niet inschrijven of betalen.

Wandelaars melden zich zaterdag 26 oktober vanaf 08.00 uur tot uiterlijk 11.00 uur bij het inschrijfbureau in de kantine van ARV Achilles, Concordialaan 206 in Etten-Leur.

Participations from other countries

Participants with a foreign adress need to collect their starting number at the site of the Nobelaer, adress Parklaan 2, 4873 ER, Etten-Leur. This is possible on Saturday 26 October between 09.30 and 15.00 h or on Sunday 27 October from 09.00 h. Be on time. You can collect your starting number on Sunday up to 30 minutes before the start.

Ik heb geen speldjes bij het startnummer ontvangen?

Dat klopt. Speldjes om je startnummer op te spelden zijn op de wedstrijddag aanwezig in de Nobelaer.

Zijn er kleedgelegenheden en douches aanwezig?

Je kunt je omkleden in de Nobelaer, douches zijn hier niet aanwezig.
Kleedgelegenheden met douches voor dames en heren zijn aanwezig bij ARV Achilles (Concordialaan 206; gratis). Er rijden pendelbussen van en naar Achilles.
Helaas mogen we NIET gebruikmaken van de douches van Sportfondsenbad De Banakker. Je kunt hier wel tijdens openingstijden tegen betaling terecht.

Kan ik mijn waardevolle spullen ergens opbergen?

In de Nobelaer is een garderobe om je waardevolle spullen in bewaring te geven. 

Zijn er pacers aanwezig?

Nee, we hebben geen pacers op onze afstanden.

Kan ik mijn medaille laten graveren?

Op het inschrijfformulier kun je aangeven of je op de achterkant van de medaille de gelopen tijd laat graveren tegen betaling van € 7. Er komt dan 'gravure' op je startnummer te staan. Meld je na afloop bij de kraam in de Nobelaer, Parklaan 2. Je kunt ook op de dag zelf nog besluiten om je medaille te laten graveren. De kosten zijn dan € 9 en je betaalt die ter plekke bij de graveerder in de Nobelaer.

Ik heb me ingeschreven voor de 5 km, maar ik voel me zo fit dat ik liever 10 km wil lopen! Kan dat?

In principe is dat mogelijk. Je kunt je wijziging vooraf doorgeven via het inschrijfbureau of zelf naar het Inschrijfbureau komen op zaterdag 26 of zondag 27 oktober. Let wel: als je je startnummer al per post ontvangen hebt, krijg je van ons een nieuw startnummer zonder je naam erop. Bij wijziging naar een hogere afstand zul je het verschil in inschrijfgeld moeten bijbetalen.

Kan ik mijn inschrijfgeld terugkrijgen als ik toch niet mee kan doen?

Dat kan helaas niet. Een gedane inschrijving is definitief en inschrijfgeld kan niet worden terugbetaald.
Ook als je naar een lagere afstand wisselt vindt geen restitutie plaats van inschrijfgeld. 

Waar kan ik mijn bestelde T-shirt ophalen?

Tot 5 oktober kun je bij je inschrijving ons T-shirt bestellen. Deze kun je vervolgens op zaterdag 26 of zondag 27 oktober ophalen in de Nobelaer. De openingstijden zijn zaterdag 9:30 tot 15:00 uur en zondag vanaf 09:00 uur.

Zijn er verzorgingsposten?

Op elk 5 km-punt staan verzorgingsposten langs het parcours. Elke verzorgingspost is voorzien van water en sportdrank. Na de finish is er water, thee sinaasappels en bananen.

Op de halve marathon bij: 5 - 10 - 15 - 18 km
Op de marathon bij: 5 - 10 - 15 - 20 - 26 - 31 - 35 - 38 km

Kan ik mijn eigen sportdrank bij de verzorgingsposten plaatsen?

Deelnemers op de hele marathon mogen een uur voor de start eigen sportdrank/bidons inleveren bij de daarvoor aangewezen plaats in de Nobelaer. Wij zorgen ervoor dat ze bij de verzorgingsposten worden geplaatst. Bij deze posten vind je ook bekertjes water en sportdrank van onze organisatie.

Zijn er toiletten onderweg?

Er staan helaas geen wc's langs het parcours. Wel zijn er mobiele toiletten bij de start (Oude Bredaseweg) en in De Nobelaer.

Is er een tijdslimiet?

Ja, op alle afstanden is een tijdslimiet van toepassing. Dat heeft te maken met de start van de overige afstanden en de vrijgave van het parcours voor verkeer. Bij de marathon geldt dat 2,5 uur na de start de doorkomst voor de 2e ronde sluit. De finish van zowel de halve als hele marathon sluit om 15.45 uur (tijdslimiet halve marathon is 3 uur). Voor de 5 kilometer geldt een tijdslimiet van 45 minuten. Voor de 10 kilometer is het tijdslimiet 90 minuten.  

Wat kan ik verwachten bij de finish?

In de fuiken na de finish ontvang je jouw medaille en verdere verzorging. Er zijn kramen waar je water, bananen en thee kunt krijgen. De fuik achter de finish is alleen toegankelijk voor deelnemers en de organisatie, dus niet voor toeschouwers of begeleiders. 

Wat voor medaille hebben jullie?

We hebben omwille van duurzaamheid niet langer de traditionele metalen medailles, meestal geproduceerd in China. In plaats daarvan kiezen we voor medailles gemaakt van duurzaam materiaal. Welk materiaal dat dit jaar is, maken we nog bekend.

En als ik geen medaille wil?

In het inschrijfformulier kun je aangeven dat je geen medaille wilt. Bijvoorbeeld omdat je de medaille anders toch weg zou gooien of omdat je een duurzame medaille niet mooi vindt. Je krijgt dan korting op het inschrijfgeld. 

Hoe kom ik in Etten-Leur?

Etten-Leur is met het openbaar vervoer goed bereikbaar, er is een NS station en een busstation. Beide stations zijn in de directe nabijheid van het inschrijfbureau in de Nobelaer en start en finish. Ook met de auto is Etten-Leur goed te bereiken, de A58 ligt aan de zuidzijde van Etten-Leur met twee op- en afritten. Lees hier meer informatie over parkeren en bereikbaarheid. 

Hoe kom ik bij de Menmoerhoeve aan de Zundertseweg?

De Menmoerhoeve is bereikbaar via de Rijsbergseweg en Vossenbergsevaart. Vanaf Sprundel rijd je terug naar de snelweg A58, neemt afslag 18, gaat bij de stoplichten naar links, bij de rotonde naar links de Couperuslaan op en vanaf daar rechtdoor naar de Rijsbergseweg op, naar de Vossenbergsevaart. Zie kaart onderaan pagina.

Kan ik met mijn collega's meedoen?

Jazeker! We hebben een bedrijvenloop, waaraan je op de 5 en 10 km én de halve marathon met een team collega's of relaties kunt meedoen. Inschrijven voor de bedrijvenloop kan tot uiterlijk 4 oktober 2024.

Zijn er prijzen voor de leeftijdscategorieën?

Voor de nummers 1, 2 en 3 op de 10 km, halve en hele marathon zijn prijzen beschikbaar. Er zijn geen prijzen per leeftijdscategorie; wel wordt van elke categorie een klassement opgemaakt en vermeld bij de uitslagen. Dit laatste geldt niet voor de 5 kilometer en 2,5 kilometer.

Wat is het parcours?

De 5km loopt grotendeels door het centrum en over het fietspad langs de snelweg weer terug. De 10km, halve en hele marthon lopen vooral door het buitengebied van Etten-Leur. De wandeltochten lopen door het zuidelijke buitengebied van Etten-Leur. Bekijk de parcourskaarten van alle afstanden.