Van Oers Marathon Brabant 2023

DÉ KLASSIEKE HERFSTMARATHON IN ETTEN-LEUR

Doe zondag 29 oktober 2023 mee aan de 39e editie

De Van Oers Marathon Brabant is het leukste en gezelligste hardloopevenement van het najaar. Elke laatste zondag in oktober zorgen we voor een groot hardloopfeest in Etten-Leur. Kies je eigen afstand op zondag 29 oktober: de 5km, 10km, halve marathon of marathon. Voor 12 tot 16-jarigen is er een 2,5 kilometer. En voor de kleintjes onder ons is er een familieloop. Je kunt tenslotte niet vroeg genoeg beginnen met bewegen! De halve en hele marathon zijn ook nog eens het toneel van de Snelste accountant van Nederland-competitie. En de Rabobank Warming Up met Jill Holterman kort voor de start zorgt dat je er helemaal klaar voor bent!

Schrijf je eenvoudig hier online in.

Geen hardlopen? Kom wandelen, fietsen of meedoen aan rollatorloop

Op zaterdag 28 oktober organiseren we de Van der Veeken wandeltocht (8km, 16km en 30km) en fietstocht (42,5km). Ook hier kun je je eenvoudig online voor inschrijven. En om 15.00 uur is er de TWB rollatorloop, speciaal voor alle ouderen uit Etten-Leur en omgeving!

Editie 2022: Feestje na twee jaar afwezigheid

Bedankt aan de 2650 deelnemers, de honderden mensen langs de kant, onze zes fotografen, oud-marathonloper Michel Butter, onze leveranciers, onze sponsoren en onze vele honderden vrijwilligers. Zonder jullie geen evenement. Bedankt! Bekijk de uitslagen of de honderden foto's van deze 38e editie. 

Samen in beweging
Marathon Brabant wil vanuit haar visie bijdragen aan een gezonde samenleving. Daarom hebben we een programma waar iedereen aan mee kan doen, ook als je minder van hardlopen houdt. De Van Oers Marathon Brabant in Etten-Leur is een gezellig en sportief evenement voor elke groep. Doe mee met je familie, je school, het bedrijf of de vereniging en train samen voor de Van Oers Marathon Brabant op de laatste zondag van oktober. Noteer die datum in je loopagenda!

 


 

Kies je afstand

Schrijf je in en daag jezelf uit!

 • Goodmorning 5 km

  Goodmorning 5 km

  Ben je een beginnende loper of houd jij van een snelle, korte afstand? Dan is de Goodmorning 5 kilometer echt wat voor jou! Doe mee en beleef de sfeer en de aanmoedigingen onderweg.

  Je kunt je online inschrijven voor de Goodmorning 5 kilometer tot 11:30 uur op 29 oktober. Je startnummer ontvang je thuis (bij voorinschrijving) of haal je op 28 of 29 oktober op bij het Inschrijfbureau in de Nobelaer (Parklaan 2). 

 • Thetford 10 km

  Thetford 10 km

  Vind jij het heerlijk om wekelijks een flink stuk hard te lopen, maar is een hele of halve marathon voor jou net iets teveel van het goede? Dan is de Thetford 10 kilometer echt wat voor jou! Het is niet voor niets een van de populairste afstanden onder hardlopers. 

  Je kunt je online inschrijven voor de Thetford 10 km tot 10:00 uur op 29 oktober. Je startnummer ontvang je thuis (bij voorinschrijving) of haal je op 28 of 29 oktober op bij het Inschrijfbureau in de Nobelaer (Parklaan 2).

 • ibizz halve marathon

  ibizz halve marathon

  Ben jij op zoek naar een échte uitdaging? Wil je over een tijdje een hele marathon gaan proberen? Vind je het belangrijk om jouw hardloopcarrière goed op te bouwen of om die, na meerdere hele marathons, juist op een leuke manier af te bouwen? Dan is de ibizz Halve Marathon voor jou dé ideale afstand!

  Je kunt je online inschrijven voor de ibizz Halve Marathon tot 12:15 uur op 29 oktober. Je startnummer ontvang je thuis (bij voorinschrijving) of haal je op 28 of 29 oktober bij het Inschrijfbureau in de Nobelaer (Parklaan 2).

 • Van Oers Marathon (42,2km)

  Van Oers Marathon (42,2km)

  Het is voor velen de ultieme droom: ooit een keer een volledige marathon lopen. Wil jij ook die topprestatie leveren? Dan is onze hele marathon voor jou dé kans. Niet alleen is het parcours zeer afwisselend en vlak, je loopt in het laatste weekend van oktober ook vaak in optimale omstandigheden: niet te warm, maar ook niet te koud. 

  Je kunt je online inschrijven voor de Van Oers Marathon tot 10:15 uur op 29 oktober. Je startnummer ontvang je thuis (bij voorinschrijving) of haal je op 28 of 29 oktober op bij het Inschrijfbureau in de Nobelaer (Parklaan 2). 

 • Bedrijvenloop
  5, 10 en halve marathon

  Bedrijvenloop

  Wordt jouw bedrijf of vereniging de Snelste van regio West-Brabant? Daag elkaar uit en laat je van je sportiefste kant zien! Teambuilding op zijn best. De afstanden voor onze 'snelste bedrijf van West-Brabant' competitie zijn 5, 10 en 21 kilometer. (Natuurlijk mag je ook meedoen als je bedrijf niet in Brabant gevestigd is!)

  Bewegen zorgt voor een goede fysieke en geestelijke gezondheid van medewerkers. En dat geeft weer meer arbeidsplezier en -prestatie. Ga dus samen de uitdaging aan en kies voor dé teambuildingactiviteit bij uitstek. Meteen de gelegenheid om onderling (of met je concurrent) uit te maken wie nu echt de snelste is.

 • AH Pollemans 2,5 KM
  12 t/m 16 jaar

  AH Pollemans 2,5 KM

  Speciaal voor jonge hardlopers van 12 tot en met 16 jaar is er op zondag 29 oktober een 2,5 kilometer wedstrijd. 

  Je kunt je online inschrijven voor de AH Pollemans 2,5 kilometer tot 12:25 uur op 29 oktober. Je startnummer ontvang je thuis (bij voorinschrijving) of haal je op 28 of 29 oktober op bij het Inschrijfbureau in de Nobelaer (Parklaan 2). 

 • Thetford Familieloop

  Thetford Familieloop

  Thetford Familieloop: hardlopen voor jong en oud samen
  Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met bewegen!

  Omdat bewegen echt voor iedereen gezond is, kunnen kinderen tot 12 jaar op 29 oktober tijdens de Thetford Familieloop in Etten-Leur ontdekken wat het is om een afstand hardlopend af te leggen. Dat doen zij niet alleen, want de papa's, mama's, opa's, oma's of andere volwassenen mogen lekker meelopen. Uiteraard kopen zij ook een startnummer, het is voor een goed doel! Betreden van het parcours mag uitsluitend met startnummer.

  De Familieloop start in twee groepen met kinderen van 0 tot en met 7 jaar en kinderen van 8 tot 12 jaar. De eerste groep loopt 1 ronde (530 meter) en de tweede groep een andere ronde (830-1130 meter). 

  Let op: Alleen digitaal inschrijven en betalen mogelijk. Je kunt je online inschrijven voor de Thetford Familieloop tot 15:30 uur op 29 oktober. Je startnummer ontvang je thuis (bij voorinschrijving) of haal je op zaterdag 28 of zondag 29 oktober op bij het Inschrijfbureau in de Nobelaer (Parklaan 2). Zonder startnummer mag je het parcours niet op.

 • Van der Veeken Wandelen/Fietsen

  Van der Veeken Wandelen/Fietsen

  Op zaterdag 28 oktober organiseren we de Van der Veeken wandeltocht en fietstocht. Tijdens de wandeltocht loop je door het noordelijke buitengebied van Etten-Leur en omgeving. Speciaal voor fietsers is er de Van der Veeken fietstocht met de afstand van een marathon. De start en finish zijn bij het Witte Paard (Oude Bredaseweg 15, Etten-Leur). Kom genieten van de mooie omgeving van Etten-Leur!

   Je kunt je online inschrijven voor de Van der Veeken wandeltocht of fietstocht tot 28 oktober 10:30 uur.

Wat is er allemaal te doen

Voor ieder wat wils

 • Bruisende gezelligheid

  Bruisende gezelligheid

  Op de wedstrijdzondag van de Van Oers Marathon Brabant op 29 oktober 2023 is er weer voldoende te beleven voor de deelnemers, supporters, familie, vrienden en andere toeschouwers. 

 • Heerlijk shoppen

  Heerlijk shoppen

  In het moderne, deels overdekte Winkelhart is het koopzondag. Je vindt hier meer dan 150 winkels.