5 vragen aan: Brigitte van der Laan

Iedere deelnemer aan de Van Oers Marathon Brabant heeft zijn of haar eigen verhaal. Jij toch ook? In onze rubriek "5 vragen aan" delen we deze verhalen. Brigitte van der Laan is een Framerunner met ambitie. Ze wil een halve marathon lopen en komt hiervoor eind oktober helemaal uit het noorden van het land naar Etten-Leur.

1. Wanneer en waarom ben je begonnen met hardlopen/framerunnen?

"In mijn jeugd was ik lid van de atletiekvereniging en liep ik hard. Daar bleef het bij. Later slokten mijn kinderen mijn tijd op. In 2012 heb ik een hersenoperatie ondergaan. Deze operatie heeft verschillende complicaties veroorzaakt. Onder andere mijn evenwicht is sindsdien ernstig verstoord. "Los" lopen kan ik (daardoor) ook niet meer. Wat ik na mijn operatie heb ervaren is dat sporten heel belangrijk is in de revalidatie en revalideren stopt nooit! Sporten en mijn wilskracht (en ook een stukje eigenwijsheid) hebben mij al ver gebracht. In 2018 heb ik met behulp van mijn Alinker (driewiel loopfiets) ontdekt/ervaren dat ik daarmee toch kon hardlopen. En dat smaakte naar meer... Ik maakte kennis met de Framerunner, deze is meer geschikt om mee hard te lopen. De Alinker is ideaal om te wandelen. Ik werd lid van AAC '61 (Atletiekvereniging Assen). Maar hardlopen buiten de atletiekbaan is mijn passie (geworden)."

2. Wat is je mooiste ervaring?

"Ik wil het liefste meedoen aan georganiseerde hardloopevenementen, tussen de andere deelnemers, en als volwaardige deelnemer gezien worden. Ik haalde op 2 juli een derde plaats bij de 5 km dames tijdens de Snikkerun in Haulerwijk. Een beker en podiumplaats (en dat als Framerunner)! Van te voren vraag ik de organisatie van een loop of het parcours geschikt is om met mijn Framerunner deel te nemen. Als de organisatie enthousiast en bereidwillig hier tegenover staat, is mijn motivatie om aan de wedstrijd mee te doen nog groter. Ik voel me dan zo welkom!"

3. Wat doe je als een training niet naar wens verloopt?

"Als een training niet lekker loopt, baal ik wel een beetje. Maar dan zoek ik toch het positieve: wat ging er wel goed en waar ga ik mij volgende keer op focussen?"

4. Hoe houd je jezelf gemotiveerd?

"Ik blijf gemotiveerd door steeds beter te (willen) worden! Opgeven is geen optie!!!"

5. Welk doel of wedstrijd staat nog op je bucketlist?

"Mijn doel is leven zoals de spreuken: 'zo dicht mogelijk bij mijn oude ik' en 'Dromen, durven, DOEN!' En daar hoort voor mij bij dat ik hoop op 30 oktober een halve marathon te volbrengen (in een mooie tijd) bij de Van Oers Marathon. Een eind van huis (Noord-Groningen), maar de organisatie was zo enthousiast over mijn deelname en ik dus ook! Dus hoop op een geweldige ervaring 30 oktober!"

We vinden het als organisatie belangrijk dat zoveel mogelijk mensen mee kunnen lopen en bewegen. Doe je zelf ook mee? Schrijf je nu in voor een fantastische ervaring op zondag 30 oktober. Geen loper? Kom dan Brigitte en alle andere deelnemers aanmoedigen, tussen het publiek of als vrijwilliger langs het parcours.