5 vragen aan: Miranda de Vries

Iedere deelnemer aan de Van Oers Marathon Brabant heeft zijn of haar eigen verhaal. Jij toch ook? In onze rubriek "5 vragen aan" delen we deze verhalen. Miranda de Vries is burgemeester van Etten-Leur en loopt al van kleins af aan. Ze hoopt dat vooral nog lang met plezier vol te houden. (Foto: Fotograaf Peter van Trijen) 

1. Wanneer en waarom ben je begonnen met hardlopen?

“Dat vind ik moeilijk om terug te halen. In mijn beleving heb ik altijd hardgelopen. Ik kan me herinneren dat ik als kind op de camping aan loopjes meedeed en dat ik af en toe hardlopend naar mijn eerste vriendje ging. Mijn moeder (nu 77 jaar) liep toen hard in een groepje, dus het zit in de familie. Vanaf mijn 30e loop ik in clubverband, toen bij de sportschool, nu bij de RoadRunners Etten-Leur. Hardlopen geeft ontspanning. Je bent lekker buiten en in beweging, en met name bij een volle werkagenda is dat extra belangrijk merk ik.”

2. Wat is je mooiste ervaring?

“Ik heb één keer een halve marathon gelopen, in Drechtsteden. De route ging over bruggen en viaducten, een enorme uitdaging. Wat een machtig gevoel gaf dat, dat het gewoon gelukt was om over de finish te komen. Een tweede mooie ervaring was toen ik voor de eerste keer aan de Tilburg Ten Miles deelnam. Een groot evenement met een fantastische sfeer.”

3. Wat doe je als een training niet naar wens verloopt?

“Eerlijk gezegd doet dat me niet veel. Als het een keer niet lekker gaat, dan denk ik daar niet langer dan 5 minuten over na. Voor de zomer had ik last van het coronavirus en een drukke werkperiode, waardoor ik zeker 5 tot 6 weken niet hardgelopen had. Ik kon niet mijn gebruikelijke snelheid halen in de groep, maar dat was ‘een split second’ balen en weer door. Ik heb geen scherpe doelen voor mezelf. In een groep lopen vind ik gewoon altijd leuk, hoe de training ook verloopt.”

4. Hoe houd je jezelf gemotiveerd?

“Ik vind het vooral belangrijk om structuur in het hardlopen te hebben. Gewoon 2x in de week trainen, daar gaat het mij om. Als je dat ritme erin houdt, dan heb je weinig last van blessures en is het hardlopen makkelijk vol te houden. Ik train op dinsdag bij de RoadRunners en op zondag met een loopmaatje. Soms lukt het in verband met mijn werk niet op dinsdag, dan ga ik een andere dag. Ook als het regent. Ik ben een besluitvaardig persoon, dus als ik gepland heb om te trainen, dan doe ik dat. Ik loop nu natuurlijk iets vaker in de week, om in vorm te zijn voor de Van Oers Marathon Brabant.”

5. Welk doel of wedstrijd staat nog op je bucketlist?

“Ik heb geen grootse plannen voor wedstrijden, maar wel wil ik zowel de Lelieloop als de Van Oers Marathon Brabant met plezier kunnen blijven lopen. Zo heb ik twee keer per jaar een doel om in vorm te blijven. En ik wil ook over 5 of 10 jaar de 10 kilometer nog binnen het uur afleggen. Dat zou echt mooi zijn. Zolang ik maar plezier in het lopen houd, gaat dat lukken.”

We vinden het als organisatie belangrijk dat zoveel mogelijk mensen mee kunnen lopen en bewegen. Doe je zelf ook mee? Schrijf je nu in voor een fantastische ervaring op zondag 30 oktober. Geen loper? Kom dan Miranda en alle andere deelnemers aanmoedigen, tussen het publiek of als vrijwilliger langs het parcours.