5 vragen aan: Rob Martens

Iedere deelnemer aan de Van Oers Marathon Brabant heeft zijn of haar eigen verhaal. Jij toch ook? In onze nieuwe rubriek "5 vragen aan" delen we deze verhalen. Vandaag het bijzondere verhaal van Rob Martens. In Etten-Leur loopt hij zijn eerste marathon onder de naam Mila's Marathon. 

1. Wanneer en waarom ben je begonnen met hardlopen?

"Ik ben eind 2021 begonnen met hardlopen. De aanleiding was de epileptische aanval van onze dochter Mila. Ik heb mijn leven daardoor drastisch omgegooid. Ten tijde van haar aanval waarbij ze 25 minuten buiten bewustzijn was, zaten mijn vrouw en ik op een uitvaart in Breda. Op het moment dat ze mij het hardste nodig had, was ik er niet voor haar. Dat neem ik mezelf nog steeds kwalijk, al kan ik daar feitelijk weinig aan doen. Maar toch. Voor Mila veranderde er veel en ze moest medicatie slikken waardoor ze zich anders ging voelen en gedragen. Dit bracht veel onderzoeken, onzekerheden en stress met zich mee. Dit opende mijn ogen. 

Er zijn uiteindelijk maar weinig dingen die er echt toe doen in het leven. Ik at ongezond en woog bijna 130 kilo, bewegen zat er vaak niet in. Ik was vaak moe, geirriteerd en lui. Dit verdienen Mila, haar zusje en haar moeder niet. Toen heb ik het roer omgegooid. Vanaf dat moment ben ik bezig met de beste versie van mijzelf te worden."

2. Wat is je mooiste ervaring?

"Afgelopen zondag 22 mei liep ik de Vestingloop Den Bosch, 15 kilometer in 01:25:03."

3. Wat doe je als een training niet naar wens verloopt?

"Als een training niet naar wens verloopt, maak ik hem altijd af. Met mijn motivatie in mijn achterhoofd."

4. Hoe houd je jezelf gemotiveerd?

"Mezelf gemotiveerd houden is makkelijk. Mijn doel is helder. Alles wat me daarvan afleidt, negeer ik."

5. Welk doel of wedstrijd staat nog op je bucketlist?

"De hele marathon op 30 oktober is echt mijn doel. Daar doe en laat ik alles voor. Om zo mijn dochter te laten zien dat alles kan als je ervoor gaat, door de juiste mindset en motivatie."

Met zijn deelname aan de Van Oers Marathon Brabant haalt Rob geld op voor meer onderzoek naar epilepsie. Doneren? Ga naar zijn actiepagina.