Blijf in beweging: Global Running Day en Virtuele Mindful Walk Vierdaagse

Begin de maand juni meteen sportief

Bewegen draagt bij aan een gezonde leefstijl, daar weten we bij Marathon Brabant alles van. We hebben veel actieve bestuursleden en vrijwilligers die maar al te graag de hardloopschoenen (of wandelschoenen) aantrekken. Omdat het belangrijk blijft dat ook jij in beweging blijft, juist in deze bijzondere coronaperiode, zijn er in deze eerste week van juni twee initatieven die we graag onder de aandacht brengen: Global Running Day en de Virtuele Mindful Walk Vierdaagse.

Global Running Day: de dag waarop we het hardlopen vieren (3 juni)

Woensdag 3 juni is het Global Running Day. Dit is de dag waarop we heel Nederland oproepen om de hardloopschoenen aan te trekken en samen - op 1,5 meter afstand van elkaar - een rondje te gaan hardlopen. Global Running Day wordt al jarenlang wereldwijd gevierd en hardlopen staat centraal. Het maakt niet uit hoe hard je loopt en hoe ver je loopt: iedere kilometer telt. Het belangrijkste van deze dag is dat jij in beweging komt en op die manier andere lopers inspireert.

Wil je meedoen en vieren dat je in coronatijd nooit hebt stil hoeven staan? Sluit je aan via de website (www.globalrunningday.nl) bij de Global Running Day Club en laat weten dat jij ook in beweging komt op 3 juni. Deelname is gratis.

In berichten op Instagram/ Facebook kun je ons en de organisatie taggen, zodat wij jullie posts kunnen delen. (Instagram: @vanoersmarathonbrabant en @hardlopennl - Facebook: Van Oers Marathon Brabant en @hardlopennederland)

Virtuele Mindful Walk Vierdaagse (1 t/m 7 juni)

Normaal was deze week overal de Avondvierdaagse van start gegaan: vier avonden wandelen voor jong en oud. Door de coronacrisis gaat dat niet door, maar dat betekent niet dat jij de wandelschoenen in de kast kan laten staan. Als alternatief is er namelijk de Virtuele Mindful Walk Vierdaagse. En omdat we met de Van Oers Marathon Brabant een wandelonderdeel op het programma hadden willen zetten, hopen we dat jij mee wil doen!

Het idee is simpel: je loopt in de week van 1 t/m 7 juni vier dagen 5 of 10 kilometer, maar net wat en wanneer je wil. Je bepaalt zelf je route en het tijdstip waarop je wandelt. Je hoeft geen bewijs te overleggen, dus wil je langer wandelen, doe dat vooral. Inschrijven kost € 6,- p.p. en hiervoor krijg je na afloop een medaille thuisgestuurd. 

Wil je meedoen? Meld je voor 3 juni 17.00 uur aan via Chapter You. Je ontvangt dan meer informatie. Wandelen is goed voor lichaam en geest, en daarom geeft Chapter You je meteen vier challenges mee. Ook die kun je delen op social media met @chapter.you, #virtuelemindfulwalkvierdaagse.