De thuiseditie van... Alinda Kokkinou

Alinda Kokkinou (40) had lange tijd een hekel aan hardlopen! In 2006 zette ze een triatlon op haar wensenlijstje, maar dat hardlopen wilde maar niet lukken. In 2010 werkte ze in de Verenigde Staten met een beurs aan haar promotieonderzoek en was het now or never: die triatlon moest er komen. Ze begon op 4 januari haar eerste hardloopronde in -4 graden en wat bleek? Ze kon gewoon niet tegen de hitte met hardlopen. Nu loopt ze het liefst halve marathons, doet ze jaarlijks mee aan de 40 van Breda en gaat ze tijdens onze thuiseditie de uitdaging van vier afstanden aan.

Alinda kreeg snel te smaak te pakken na die eerste keer hardlopen in koud weer: "2 mijl werd na een week 4 mijl en na twee maanden zat ik al aan de 10 (mijl). Dus toen schreef ik me voor een halve marathon in Pittsburgh en die liep ik uit precies 4 maanden nadat ik was begonnen met lopen. Ik vond het helemaal geweldig. We zouden naar Nederland verhuizen, dus schreef ik me de volgende dag in voor de marathon in Amsterdam van een kleine 4 maanden later. Dat ging wat minder soepel."

Elke dag een ronde als doel

Alinda probeert elke werkdag een uurtje te lopen voordat de dag begint en in het weekend een keer 2 uur. "Ik heb twee kindjes van 4 en 5 jaar en als zij voor mij wakker worden, komt van het lopen niets meer terecht. In de praktijk loop ik 5 keer per week. Met een fulltime baan, de hele dag achter de computer, heb ik dat uurtje beweging nodig om mentaal en fysiek een beetje gezond te blijven. In het voorjaar was het wat makkelijker om om 5:45 uur te gaan lopen. Nu het zo donker is, kost het wat meer moeite. Maar het is een gewoonte geworden. Verstand op nul, schoenen aan en de deur uit!" Haar favoriete afstand is de halve marathon. "Maar de 15km / 10 mijl vind ik ook heerlijk. Het is een halve zonder de laatste 5km... "

Waardering voor Van Oers Marathon Brabant

Alinda liep vorig jaar de hele marathon en het jaar daarvoor de halve marathon op de laatste zondag in Etten-Leur. "Absoluut geweldig. Ik vind het parcours heel mooi, de sfeer is heel gemoedelijk en het halfuurtje terug naar mijn woonplaats Breda fietsen zorgt voor herstel. Omdat ik de organisatie wil laten zien dat ik ze heel erg waardeer en volgend jaar zeker weer meedoe aan de fysieke editie, doe ik mee aan de thuiseditie."

Geen prestatiedrang, wel uitdaging

"Ik ben absoluut niet prestatiegericht en zal nooit voor prijzen meedoen. Wel heb ik uitdaging nodig. Ik heb getwijfeld of ik alle afstanden ging doen. Ik ben niet helemaal marathonfit, maar niet geschoten is altijd mis. Als het niet lukt, is het niet omdat ik het niet heb geprobeerd!"

En waarom jij mee onze thuiseditie niet mag missen?

"Het is belangrijk om fysiek en mentaal gezond te blijven. Hardlopen is een veilige manier om bezig te zijn en de thuiseditie zorgt voor het speelse element. Het maakt niet uit hoe ver of hoe snel: gewoon lekker de schoenen aan en naar buiten gaan. Heerlijk! Lekker voor jezelf lopen op een manier die bij je past en genieten van de paddestoelen, blaadjes en andere leuke dingen onderweg (en natuurlijk de warme douche erna). Hieronder mijn lievelings medal-photo!"

Mooiste herfstfoto! "