Eigen startvak voor RaceRunners bij 5 en 10 km

Net als voorgaande jaren heeft de Van Oers Marathon Brabant op 27 oktober een sportief programma samengesteld waar iedereen aan mee kan doen. Daarin gaat de organisatie dit jaar nog een stapje verder: RaceRunners krijgen op de 5 en 10 kilometer hun eigen startvak. Een RaceRunner is een speciale driewielfiets (zonder pedalen en met een borststeun) waarmee kinderen, jongeren en volwassenen met een lichamelijke beperking toch kunnen hardlopen. 

Startschot ca 1 minuut eerder

Marathon Brabant wil in samenwerking met ARV Achilles nog meer RaceRunners deel laten nemen aan een hardloopwedstrijd. Daarom is er 27 oktober op de 5 en 10 km een klein startvak voor RaceRunners gereserveerd, direct voor de andere groepen. Het startschot klinkt voor deze groep ongeveer 1 minuut eerder dan voor de rest van de deelnemers. Op deze manier krijgt ook deze groep meteen de aandacht die het verdient.

Schrijf je in voor de juiste categorie!

Het eigen startvak is niet alleen bedoeld voor de RaceRunners uit Etten-Leur. Alle RaceRunners uit Nederland zijn uitgenodigd om een sportieve prestatie neer te zetten tijdens Marathon Brabant. Wie in aanmerking wil komen voor het gereserveerde startvak, moet dat meteen bij inschrijving voor Marathon Brabant aangeven. Gebruik de categorie Racerunner/Wheeler.

Steeds meer aandacht voor RaceRunners

Atletiekvereniging Achilles startte al in 2016 met een groep RaceRunners, onder leiding van trainer Ruud Touw. Kinderen, jongeren en volwassenen met een lichamelijke beperking (zoals cerebrale parese, spina bifida of andere syndromen) die in het dagelijks leven een rollator of rolstoel gebruiken voor hun mobiliteit, kunnen met de RaceRunner toch aan sport doen. Onder andere Wouter de Kort, Mariëlle van Oosterhout en Denise Wijnbergh doen regelmatig mee aan wedstrijden, waaronder Marathon Brabant. Landelijk ontdekken steeds meer kinderen en volwassenen met een lichamelijke beperking de magie van de RaceRunner.