Gezellige prijsuitreiking met marathonloper Michel Butter

500 euro voor Het Vrolijke Ruitertje

Wat was het genieten tijdens onze prijsuitreiking met Michel Butter! Hij huldigde zondag 7 november de winnaars van onze thuiseditie en reikte ook de extra prijzen uit die verloot waren onder mensen die een geldbedrag aan het goede doel doneerden. In totaal werd er 500 euro gedoneerd aan dat goede doel, Het Vrolijke Ruitertje (zie foto).

Het Witte Paard stroomde zondag vol met prijswinnaars van het klassement van de thuiseditie. De nummers 1, 2 en 3 van elke afstand mochten een prijs in ontvangst nemen. Dat betekenden een gegraveerde medaille en bloemen voor elke winnaar, en een pakket samengesteld en gesponsord door Planken Enzo voor de nummers 1. Daarnaast mochten drie winnaars een Garmin horloge, een restaurantbon voor het Havenhuis en een restaurantbon voor restaurant Bargo in ontvangst nemen. Degene die niet aanwezig konden zijn, kregen of krijgen hun prijs op een ander moment overhandigd of opgestuurd.

Eerst strandrace voor Michel Butter

Het was zondag eventjes wachten op Michel vanwege een strandrace op de mountainbike. Het was zijn eerste strandrace en meteen de langste; van Hoek van Holland naar Den Helder. Met wind tegen!

Tijdens de prijsuitreiking was daar weinig meer van te zien. Michel gaf mooi uitleg over zijn sportprestaties en huidige doelen en reikte met aandacht voor elke winnaar de prijzen uit. Hij kwam nog enkele bekenden tegen, namelijk lokale hardloper Toon Heeren (snelste op de halve marathon en 10km), met wie hij vroeger getraind heeft, en Richard Grannetia, met wiens broer hij wat wedstrijden op de baan heeft uitgevochten.

Na afloop nam Michel Butter alle tijd voor de vragen van de aanwezige kinderen en andere hardlopers voor wie hij een voorbeeld is. We danken Michel, alle aanwezige prijswinnaars en hoofdsponsor Van Oers voor hun aanwezigheid, en de Rabobank in het bijzonder voor het mogelijk maken van de komst van Michel Butter. Fotograaf Collin Hermans was zondag aanwezig, zijn gemaakte foto’s delen we nog!