Houd je training leuk en afwisselend

Zelfs de fanatiekste hardloper vindt het soms best wel eens saai om steeds weer dezelfde trainingen te doen. Hoe doorbreek je de sleur en houd je jouw trainingen leuk? Bekijk onze drie tips en maak je trainingen afwisselender voor jezelf! 

  1. Neem een andere route. Veel hardlopers lopen steeds hetzelfde rondje. Probeer ook eens een andere ronde, vergroot de route die je normaal loopt of loop hem eens in tegengestelde richting. Dat laatst klinkt misschien gek, maar het kan je enorm uit de sleur helpen! 
  2. Intervaltraining. Van steeds hetzelfde rondje op hetzelfde tempo lopen word je uiteindelijk niet sneller of beter. Daarom is het goed om af en toe een intervaltraining in je trainingsrondje in te bouwen. Is je standaardrondje 45 minuten? Verhoog dan na een kwartier langzaam je tempo tot een snelheid die zwaar is, maar die je wel tien minuten zou kunnen volhouden. Loop vijf minuten op dit tempo en ga dan weer rustiger lopen. Versnel weer na twee minuten en begin aan je laatste interval van vijf minuten. Daarna loop je op je gebruikelijke tempo je rondje verder af.
  3. Ontsnap aan zombies. Wil je wat spanning in je hardlooptrainingen inbouwen? Met de app Zombies, Run! voor iPhone of Android krijg je via je koptelefoon een verhaal te horen en moet je al rennend de zombies voorblijven en tegelijkertijd de mensheid redden! Toegegeven: wie traint voor de hele marathon, zal niet veel aan deze app hebben. Maar ben je een beginnende loper of wil je een training voor de vijf of tien kilometer leuker maken? Dan is dit de perfecte manier! 

Kom eens een ander parcours verkennen!

Het parcours van de Van Oers Marathon Brabant is mooi, afwisselend en bovendien gezellig: er staan altijd veel toeschouwers langs de straten en overal in Etten-Leur klinkt muziek. Wil jij ook meedoen aan het leukste hardloopevenement van West-Brabant? Schrijf je dan nu in voor één van de afstanden!