Kleine wijzigingen voor een nóg beter evenement

Nadat vorig jaar het dagprogramma flink is gewijzigd, zijn er dit jaar nog maar enkele kleine wijzigingen, vertelt voorzitter Ed Sligchers.

“Er zijn eigenlijk maar twee veranderingen: alle afstanden beginnen een half uurtje later ten opzichte van vorig jaar, mede om meer tijd te hebben om het parcours goed op te bouwen. En de Familieloop is verplaatst naar het einde van de middag, om vier uur. Zo valt hij niet gelijk met andere afstanden en krijgen de kinderen én hun meelopende ouders, opa’s en oma’s de aandacht die ze verdienen. 

Inschrijven tot een half uur voor de start

“Een andere verandering is dat inschrijven tot een half uur voor de start van elke afstand mogelijk is, en alleen maar digitaal. De enige uitzondering is de Familieloop, daarvoor kunnen deelnemers zich bij een speciaal standje op de Markt inschrijven. Maar ook al is inschrijven tot vlak voor de start mogelijk: vóór 14 oktober inschrijven is nog altijd het voordeligst en het makkelijkst. Je betaalt dan namelijk minder en je krijgt het startnummer met je naam erop thuisgestuurd.”

Volgend jaar nieuw onderdeel

Toen Ed vorig jaar als voorzitter aantrad, sprak hij de ambitie uit om van de Van Oers Marathon Brabant een breder sportevenement te maken. “Een studente van de BUAS in Breda heeft dat voor ons onderzocht en een speciale werkgroep is zich aan het oriënteren op de mogelijkheden. Hoogstwaarschijnlijk komt er volgend jaar een nieuw programma-onderdeel dat iets met wandelen te maken heeft, maar hoe dat er precies uit gaat zien, is nog niet bekend.”

Vrijwilligers

Ed kijkt uit naar een mooie editie van de Van Oers Marathon Brabant. “Mede dankzij onze vrijwilligers gaan we weer een prachtig evenement neerzetten. Maar nieuwe vrijwilligers zijn natuurlijk altijd welkom! Er zijn veel verschillende taken die je kunt uitvoeren, bijvoorbeeld het afzetten van de weg of startnummers verdelen op het inschrijfbureau.”