Lekker trainen in het voorjaar!

1 mei is het weer zover. Dan gaat de inschrijving open van onze mooie najaarsmarathon, dit jaar op zondag 30 oktober 2022. Misschien heb jij je goede voornemens volgehouden en ben je nog volop aan het trainen hiervoor. Of misschien is dit het punt om toch weer te gaan trainen en om met goede motivatie en enthousiasme aan dit mooie evenement mee te doen. Want we mogen weer!

Jong en oud kunnen zich voor de Van Oers Marathon Brabant inschrijven. We hebben een leuke Familieloop voor het hele gezin en als de hele marathon nog wat te hoog gegrepen is voor je, kun je ook mee lopen met de 5km, 10km of halve marathon. En bedrijven en andere organisaties zijn van harte welkom mee te doen aan de leuke bedrijvenloop. Een leuke en gezonde manier van teambuilding.

Voorjaarstips

Zon!

Dankzij de eerste zonnestralen hebben de meeste mensen hun hardloopschoenen weer uit de kast getrokken. Het grootste voordeel van het voorjaar is het langere daglicht en de warmte. Dus tijd om je zonnebril weer paraat te houden en jezelf in te smeren om je te beschermen tegen die UV-stralen. De zonnekracht neemt vanaf eind december al in kracht toe en is dus in de maanden april en mei hard op weg om op zijn max te komen. Door de soms nog frisse voorjaarsbries heb je soms niet in de gaten dat je aan het verbranden bent door de zon, dus blijf alert.

Temperatuur

Blijf jezelf in laagjes kleden. De temperatuur van het voorjaar kan zeer afwisselend zijn. Zo voelt het in het zonnetje erg zomers aan en zo zit je rond het vriespunt. Draag een shirt met lange mouwen waarvan je de mouwen omhoog kan stropen mocht het warmer worden tijdens het lopen en een windjack die je uit kan doen en om je middel kan vastknopen. En je korte broek kan ook uit de kast gehaald worden.

Eten en drinken

Door de warmte en het langere daglicht ben je vaker geneigd om misschien wel langere rondes te gaan lopen. Vergeet dan niet om wat te eten of te drinken mee te nemen tijdens je training zodat je voldoende energie binnenkrijgt. Kijk wat je zelf prettig vindt om mee te nemen en te eten. Dit kan variëren van een reep tot gelletjes. Dit is nog de periode om dingen uit te proberen! Na de zomer gaat dat echt niet meer.

Heel veel succes met het trainen! We zien jullie foto’s graag tegemoet op onze social media kanalen, dus vergeet ons niet erin te taggen.