Prijswinnaars van Thuiseditie Van Oers Marathon Brabant 2020

Het zit erop voor dit jaar! Onze thuiseditie eindigde op 25 oktober 2020, de eigenlijk dag van Marathon Brabant. De meeste prijswinnaars hebben inmiddels ook hun prijzen in ontvangst mogen nemen. We hebben genoten van jullie enthousiasme voor, tijdens en na het hardlopen en wandelen. Hieronder vind je alle prijswinnaars. In een ander bericht delen we de prachtige verhalen met jullie. Hopelijk kunnen we op 31 oktober 2021 weer gezamenlijk van start!

Prijswinnaars op een rijtje

Mannen 5 kilometer algemeen:

 1. Ronald Cockx
 2. Rick Lambregts
 3. Mitchell van Oudenaarden

Mannen 5 kilometer Etten-Leur:

 1. Rick Lambregts
 2. Mitchell van Oudenaarden
 3. Stefan Jorissen

Vrouwen 5 kilometer algemeen:

 1. Ingrid van Baal
 2. Paddy Herijgers
 3. Aletha de Regt

Vrouwen 5 kilometer Etten-Leur:

 1. José van der Linden
 2. Birgit Voorn
 3. Marjon van Oudenaarden

Mannen 10 kilometer algemeen:

 1. Ronald Cockx
 2. Vincent Vergeer
 3. Jos de Laat

Mannen 10 kilometer Etten-Leur:

 1. Jos de Laat
 2. Stefan Jorissen
 3. Mitchell van Oudenaarden

Vrouwen 10 kilometer algemeen:

 1. Paddy Herijgers
 2. Birgit Voorn
 3. Emmy Maas

Vrouwen 10 kilometer Etten-Leur:

 1. Birgit Voorn
 2. Monique van den Hurk
 3. Manou Vossen

Mannen halve marathon algemeen:

 1. Ronald Cockx
 2. Maxwell Bayer
 3. Fedor Wesseling

Mannen halve marathon Etten-Leur:

 1. Jos de Laat
 2. Stefan Jorissen
 3. Michiel Koeijvoets

Mannen marathon algemeen:

 1. Melvin Franken
 2. Frédéric Decoster
 3. Fedor Wesseling

Mannen marathon Etten-Leur:

 1. Corné van Beek

Vrouwen marathon algemeen:

 1. Eva van Zoonen
 2. Adinda Vetsuypens
 3. Debbie Stokmans

Helaas bij de vrouwen
geen deelnemers uit Etten-Leur
op de marathon.

Prijswinnaars Garmin horloge

Uitslag loting: Claudia van Elteren, Jolie van der Sanden en Maurice Janssens.

Prijswinnaars extra prijzen

Finishfoto: Sarah Verhoeven Berger

"Mijn verhaal start voorjaar 2015, toen mijn toenmalige 15-jarige zoon in het AMC lag voor een behandeling tegen lymfeklierkanker. Om mijn gedachtes te kunnen verzetten ging ik regelmatig een rondje hardlopen. In oktober 2015 liep ik voor de cliniclowns een halve marathon. Bij de finish stond mijn zoon mij op te wachten. Voor zijn overlijden in mei 2016 vertelde hij mij: 'Mama, ooit loop jij een hele marathon!' Waarop ik zei: 'Dat doen alleen mensen die niet sporen!????' Ook na zijn overlijden bleef ik hardlopen. In 2019 hakte ik de knoop door: begin 2020 begon ik een 35k schema te volgen. Dit ging mij goed af en op 3 mei liep ik voor KiKa mijn 35k! Nu was de stap voor een hele marathon minder groot. Ik ben personal trainer en startte in juli met mijn zelf eigen opgestelde schema. Eigenlijk zou ik mijn eerste marathon lopen in Amsterdam. Dat was de plek waar mijn zoon werd behandeld en mij erop had gewezen dat ik ooit mijn eerste marathon zou lopen. Helaas is deze wedstrijd vanwege het coronavirus geannuleerd. Ik moest dus op zoek naar een alternatief, want niet lopen was geen optie! En zo kwam ik bij de Van Oers Marathon Brabant thuiseditie uit. Tot 1 week voor mijn eigen start zou ik alleen lopen, maar 2 sportmaatjes besloten om samen met mij mee te lopen. Wel ieder op zijn eigen tempo. Onze route begon bij het station Maarheeze. Vanuit hier gingen we naar Weert, Budel Dorpsplein, stukje Soerendonck en terug naar Maarheeze. De finish was duidelijk zichtbaar, zie je op de foto's! Tot 35km liep ik goed. Hier en daar een pijntje maar dat hoorde erbij, werd mij verteld. Langs de gehele route stonden bekende ons aan te moedigen. Wat een geweldige ervaring. Mijn kleinzoon was toch echt het toppunt! Toen ik de 37km voorbij was, begon ik al aardig emotioneel te worden. Met mijn favoriete muziek op werd ik bijgestaan door Linda op de fiets. Zij bleef rustig op mij in praten want de tranen begonnen rijkelijk te vloeien. Bij de laatste km kilometer hoorde ik een liedje die ik regelmatig beluisterde toen mijn zoon erg ziek werd van de chemo. Dit had zo moeten zijn! Kippenvel en dankbaarheid overvielen mij en huilend ben ik over de finish gegaan, net binnen de 4 magische uur."

Strava Route: Alinda Kokkinou

Alinda heeft alle afstanden gelopen en om de 5 kilometer (niet zo haar afstand) leuk te maken, zorgde ze voor MB (Marathon Brabant dus) op de plattegrond.

Selfie: Monique Rampaart en Brenda van Heijningen

We hebben zoveel leuke selfies gehad, dat we moesten loten om de prijs!

Foto's onderweg: Hans Venema

18 oktober: "In deze tijd gaat noodgedwongen steeds meer “virtueel”, dus ook leuke hardloopevenementen. Maar dit heeft ook z’n voordelen. Zo kun je ook meedoen aan de Van Oers Marathon Brabant thuiseditie. Dit houdt natuurlijk niet in dat je dan maar lekker thuis op de bank naar een marathon gaat zitten kijken, maar je loopt 1 of meerdere afstanden en de resultaten gaan dan via Strava naar Brabant. Inmiddels al een 5km, 10km en een halve marathon er op zitten de afgelopen week en nu eens niet rond Gasteren, maar in het gebied rond Kardinge. Een ietwat ander landschap, maar zeker ook de moeite waard! Ook in de stromende regen langs het Eemskanaal rennen heeft wel iets..."