Samen sporten: wel zo leuk!

Sporten is gezond en leuk, maar het kan – zeker als je in je eentje sport – soms wel een beetje saai zijn. Daarom is samen sporten een echte aanrader. Waarom? We zetten drie voordelen voor je op een rij! 

 1. Altijd een stok achter de deur.
  Zelfs de grootste sportliefhebber heeft soms wel eens geen zin om te gaan sporten. Maar als je hebt afgesproken met een vriend of vriendin, móet je jezelf wel van de bank slepen. En wat blijkt? Als je eenmaal bezig bent, is het toch wel weer fijn om te sporten! Je had alleen even een steuntje in de rug nodig. 
   
 2. Een leuke uitdaging.
  Ook wanneer je niet heel competitief bent ingesteld, kan het leuk zijn om elkaar af en toe uitdagen. Een sprintje trekken naar het bankje in de verte. Afspreken om het vaste looprondje vandaag nét even wat sneller te lopen. Of om het rondje uit te breiden. Door samen te sporten kun je elkaar uitdagen. Zo boek je sneller vooruitgang! 
   
 3. Gezelligheid.
  Eerlijk is eerlijk: samen sporten is veel gezelliger dan in je eentje. Je kunt je aan elkaar optrekken als je er even doorheen zit en het is het ideale moment om even bij te kletsen. Ben je na de sportsessie nog niet uitgepraat? Een drankje op het terras of op de bank om op adem te komen en verder te praten is dan ideaal! 

Kom samen hardlopen!

Wil jij samen met je sportmaatje meedoen aan een leuk hardloopevenement voor een beetje extra uitdaging? Schrijf je dan nu in voor de Van Oers Marathon Brabant en ga samen de uitdaging aan op 27 oktober!

Afbeelding: Paul van Dongen