Sponsor Thetford: Sportief en sociaal

Thetford in Etten-Leur maakt toiletten en koelkasten voor caravans en campers en is één van de trouwste sponsoren van de Van Oers Marathon Brabant. Al bijna twintig jaar lang verbindt dit bedrijf zijn naam aan het grootste hardloopevenement van Etten-Leur. Wat al die jaren geleden klein begon, groeide uit tot het sponsoren van nagenoeg alle afstanden, vertelt management assistant Angeline Monden.

Wereldwijd bedrijf

“Thetford is een wereldwijd bedrijf, maar het Europese hoofdkantoor is al heel lang in Etten-Leur gevestigd. Wij hebben een stevige basis in deze plaats: 25% van onze medewerkers komt uit Etten-Leur en de rest woont hier over het algemeen ook niet ver vandaan. Daarom sponsoren we graag lokale initiatieven. Zeker als ze een maatschappelijk en sportief karakter hebben, want dat past bij wie wij zijn als bedrijf: open en sociaal.”
 

Alle afstanden

Waar het bedrijf in eerste instantie begon met het sponsoren van één afstand, zijn dat nu alle afstanden: de 5 en de 10 kilometer, de hele marathon en dit jaar de halve marathon. “Daarmee laten we gedurende de hele dag zien wie we zijn en tonen we onze betrokkenheid met dit mooie lokale evenement.”
 

Bedrijvenloop

Thetford is niet alleen sponsor van de Van Oers Marathon Brabant, ieder jaar doen er ook enkele tientallen medewerkers mee aan de Asselbergs & Klinkhamer Bedrijvenloop. “We doen mee op alle afstanden. Je merkt voorafgaand aan het evenement dat de deelnemers er in de kantine over praten. Vanwege de verschillende diensten die we draaien, is samen trainen wat lastig, maar we maken er altijd wel een gezellige dag van met na afloop nog een hapje en een drankje. Ons deelnemersveld is heel divers. Zelfs een medewerker van ons kantoor uit Duitsland, die hier enkele dagen per week werkt, heeft meegedaan!”