Streep door fysieke editie 2021 van Marathon Brabant

Het bestuur van Marathon Brabant heeft met pijn in het hart besloten om de geplande editie van 31 oktober 2021 niet door te laten gaan. Geen makkelijk besluit, want er kijken ontzettend veel mensen uit naar dit jaarlijkse hardloopfeest. En ook de organisatie had het graag anders gezien. Vanwege verschillende redenen is het echter niet mogelijk om op veilige en verantwoorde wijze een hardloopevenement neer te zetten.

Onderbezetting in organisatie op alle niveaus

Marathon Brabant wordt in de eerste plaats volledig georganiseerd door vrijwilligers, de laatste jaren al een flinke uitdaging. Dit jaar bleek die uitdaging helaas te groot. Hierdoor zijn er nog te veel openstaande vacatures op alle niveaus binnen de organisatie. Daar komt bij dat ook leveranciers met problemen kampen en er nog onvoldoende duidelijk is over de coronamaatregelen in oktober. Dit alles bij elkaar heeft geleid tot het besluit om de editie van dit jaar niet door te laten gaan. Wel worden er voorbereidingen getroffen voor een alternatief eind oktober voor zowel hardlopers als wandelaars.

Bouw jij mee aan 2022 en verder?

De rest van het jaar richt Marathon Brabant zich op het neerzetten van een stevige organisatie voor 30 oktober 2022. Voel jij je geroepen om de organisatie als vrijwilliger te ondersteunen in aanloop naar of tijdens dit evenement? Stuur dan een bericht naar secretaris Leny Snepvangers via secretariaat@marathonbrabant.nl.