Terugblik op een fantastische editie!

De 37e editie van Van Oers Marathon Brabant was een geweldig loopfeest in de straten van Etten-Leur - en dat met bijna de ideale omstandigheden voor hardlopers. De organisatie heeft volop genoten van alle lopers die ieder op hun eigen niveau hun prestatie neer hebben gezet. En wij hopen de lopers zelf ook! Lees hieronder enkele verhalen van deelnemers en laat je nu alvast inspireren om volgend jaar ook mee te doen.

Joffrey Maasland trainde voor de marathon, maar ging vervolgens 3 weken van tevoren door zijn enkel. Dat hield hem niet tegen om nog twee keer kort te lopen en mee te doen. Hij verbeterde spontaan zijn pr met 10 minuten naar 3:35. Over zijn ervaring zegt hij: “Hele mooi marathon door prachtig natuurgebied!”

Lisette Lauwerijssen-Buijnsters liep voor de eerste keer de 10 kilometer. Ze begon in september met hardlopen op kangoojumps. “Dat was pittig, maar zeker leuk om te doen. Ik heb de 10km in een kortere tijd gelopen dan tijdens het trainen. Trots daarop!”

Sanne van Endschot voltooide voor het eerst een 5 kilometer in wedstrijdverband. Gelukkig is het zeker niet de laatste, want ze heeft genoten, vooral toen ze haar drie kinderen aan de kant zag juichen. Dat lijkt ons nou ook een goede stimulans. 

Kim Ernst-Luck liep op 27 oktober haar eerste halve marathon, nadat ze dit jaar al in de Roparun bewees een goede basis te hebben. Dat viel helemaal niet tegen, want ze heeft alleen maar genoten en kwam met een brede glimlach over de finish.

Pedicure Claudia van Opstal viel afgelopen zomer met behulp van een koolhydraatarm dieet maar liefst 52 kilo af. Personal trainer Yvonne Schippers vroeg haar daarop mee te doen met haar opstapgroep, met als kers op de taart de 5 kilometer tijdens onze Van Oers Marathon Brabant. Op vakantie in Frankrijk dacht ze erover na en geloofde ze in eerste instantie niet dat ze dat kon. Ze kreeg bij het sporten vaak klachten en blessures, dus waarom zou het met hardlopen wel lukken? Gelukkig ging Claudia na wat aandringen en support van Yvonne overstag. Op 22 augustus begon ze aan een spannend avontuur: 10 avonden hardlopen. “Ik had nog wat oude sportkleding, dus ik was paraat. Ik vond het best spannend, maar daar was ik al snel overheen toen ik de enthousiaste en spontane mensen daar ontmoette. Ik was van harte welkom. Iedereen begon daar net als ik met zijn eigen achtergrond, maar met hetzelfde doel.” De cursus had een goed opbouwschema. “De eerste keer kon ik nog geen 30 seconden hardlopen… wat was het zwaar! Door een zeer enthousiaste juf ging ik door en op 27 oktober bereikte ik iets wat ik heel bijzonder vond: ik liep de 5 kilometer en hield het vol.” Gefeliciteerd Claudia!


 Lisette, Sanne, Claudia, Joffrey en Kim: gefeliciteerd met jullie prestatie en hopelijk tot volgend jaar!