Terugblik Thuiseditie Van Oers Marathon Brabant

Velen van jullie hebben een prachtige bijdrage geleverd aan onze thuiseditie door verhalen met ons te delen. De mooiste hebben we hieronder nog eens verzameld. 

Racerunners ARV Achilles

Ruud Touw, trainer van de racerunners bij ARV Achilles, liet ons weten dat vandaag 3 pupillen meededen aan de Familieloop. Hier zijn verslag:

"In de binnentuin van het voormalige internaat maakten Luna, Ralph en Abu rondjes van 500 meter. Wat was er een leuke ambiance tijdens de loop! Toeschouwers aan de kant van de weg klapten voor onze jonge atleten. Er was ook een plaatselijke reporter die de kinderen aanmoedigde. Hij wilde terug schakelen naar de studio voor muziek in afwachting van de atleten, maar had er geen tijd voor, want Ralph kwam er al aan. En dan hebben we het nog niet over Luna. Iedere keer als zij de trainer zag op afstand zette zij de sprint in en maakte zo 4 rondjes vol. Abu is net een diesel. Na al 700 meter op tempo afgelegd te hebben naar de start, ging hij in hetzelfde tempo door om 5 rondjes af te maken. De reporter was enthousiast over de manier hoe de atleten de finish bereikten. Zonder echt buiten adem te zijn, kwam de fotograaf langs voor de groepsfoto!"

Uitslagen

  • Ralph de Beer: 2,5 km in 16:38
  • Luna Woudenberg : 2 km. in 17:45
  • Abubakar Ali: 3,2 km in 24:05

Een ouder liet ons weten: "Het leuke was dat ook enkele mensen bleven staan en ons enthousiast aanmoedigde. Daar werden wij helemaal blij van en gingen nog harder lopen. We hebben als racerunners een hele leuke ervaring gehad vanmiddag."

Gijs Honing (75 jaar)

Gijs Honing stuurde ons als eerste een prachtig beeld van de oever van het Markermeer. Omdat zijn loopmaatje andere dingen had, liep Gijs zijn halve marathon alleen: "Het was redelijk te doen, redelijk goed loopweer, 10 graden, droog maar wel veel wind aan de oever van het Markermeer in het Julianapark in Hoorn. Vanaf km 17 wat versneld om beneden de 3,5 uur te geraken." En dat is gelukt, want hij klokte 3:29:55. In zijn eentje.

En dan de marathon van Peter (71) en Gijs (75) samen. Ja, een marathon lopen kan ook op je oude dag, dat bewijzen deze heren. Dit zegt Gijs over hun ronde van donderdag: "Goed loopweer, zeker in vergelijking met gisteren. Temperatuur vrij hoog t.w. 14 graden, droog met af en toe de zon, maar wel een stevige Zuid-Westen wind. Samen met Peter gelopen, met een ongelijke starttijd. Omdat Peter z’n dochter eerst naar haar werk brengt, startte ik om 6:45 uur en Peter om 7:45 uur. Zo haalt Peter mij dan in tussen 14 en 18 km, waarna we samen verder gaan. Peter was vrij snel bij me in Oost-Zwaagdijk (16 km). Daarna verder met 3 km versnelling op naar de 26 km, voor een korte stop bij ons thuis voor een kop koffie. Daarna naar de oude Hoornse Koepoort om via 2 rondjes in het Julianapark langs het Markermeer weer terug naar te lopen naar Blokker. Ook in de laatste 4 km nog weer wat versneld om binnen de 6:50 uur te kunnen finishen. En dat is gelukt dus ik ben zeer tevreden. Ik heb vandaag natuurlijk terug moeten denken aan mijn 14e marathon bijna 27 jaar terug en dit staat dan in mijn marathon lijst: Marathon van Etten-Leur 31/10/1993 – 3:17:36 PR. (Let wel, ik was toen blij met dat mooie PR, maar ik ben even blij dat ik nu - na mijn ernstige fietsongeluk in juni 2018 - alsnog deze virtuele marathon heb kunnen voltooien in 6:48:23)"

Seth Dijkstra

"De halve marathon in een bijzondere tijd, het corona tijdperk waar we wereldwijd mee te maken hebben. Na 10 weken trainen, op verschillende ondergronden, door weilanden, bos, zee en duinen heb ik vandaag lekker gelopen. Het weer was oké, zonnig en windstil. Bij een temperatuur van 12 graden was het prima te doen.
De bedoeling was vanuit Middelburg richting Veere buitengebied door het mooie stadje. In de herfstvakantie is het er altijd druk. Nu viel dat mee. Misschien komt dat vanwege het tijdstip dat ik aan het lopen was, zo rond 09.30 uur? Daarna via het Veerse bos naar de kreek en via wat landwegen richting Schellach. Hier werd het al wat moeilijker, want na 15 a 16 km kreeg ik last van mijn hamstring. Middelburg kwam weer in zicht en ik heb via de oude binnenstad weer de finish gehaald. Op 21,95 km tikte ik een tijd aan van 1.52,51. Ben er zeer tevreden over, na 3 jaar geen ½ marathons te hebben gelopen. Het was een aparte ervaring om zonder mede wedstrijdlopers te lopen. Weliswaar alleen, maar eigenlijk niet omdat er de afgelopen 2 weken toch meerdere lopers verschillende afstanden gelopen hebben.

Bedankt allemaal voor de moeite en tijd en energie in het steken van deze wedstrijd."

Inge Havenga (Schotland)

Inge komt oorspronkelijk uit Breda en woonde de eerste 6 jaar van haar leven in Etten-Leur. Nu woont ze al 22 jaar in het noordoosten van Schotland - tussen de whiskey en de zalm! Tijdens de lockdown begon ze met hardlopen; gewoon om even het huis uit te mogen ("we mochten maar 1x per dag het huis uit voor een uurtje - en om zonder hond te gaan wandelen vond ik een beetje saai!").

Hoewel ze het jammer vindt dat de Van Oers Marathon niet zoals altijd door kan gaan, vindt ze het wel leuk dat ze nu vanuit Schotland mee kan doen: "maar 5 km, hoewel je van de foto's kunt zien, wel een beetje bergje op en dan bergje af! Ik heb alvast twee keer 5 km gelopen. Nog niet mijn snelste tijd, maar we hebben nog 13 dagen om ervoor te gaan - en het weer (zoals je kunt zien!) is koud, nat en winderig." Gelukkig stuurde Inge ons later nog veel meer foto's om te laten zien dat soms ook de zon schijnt in Schotland!

Suzanne Loef-Vissers

"Vandaag hebben Hannah, Roos en ik meegedaan met de Van Oers Marathon Brabant Thuiseditie 2020 Familieloop! Het bleek best een uitdaging om met een kleuter en peuter 1km te lopen, maar het is gelukt! In de prachtige tijd van ruim 15 min!" 

 

In de media

BN DeStem besteedde op maandag 26 oktober aandacht aan onze thuiseditie. Samen met deelneemster Emmy Maas, die alle vier de afstanden heeft volbracht. Met haar deden overigens ook Eddy, Alinda en Gijs dat. Jannet en Daniel konden hun marathon om verschillende redenen helaas niet volbrengen. Emmy eindigde derde op de 10 kilometer en ontving van ons een medaille hiervoor.