Trainen met collega’s: gezellig en gezond

Iets samen doen met je collega’s is altijd gezellig. Zeker wanneer het ook nog iets sportiefs is. Ria Daamen (59), werkzaam bij AH Pollemans in Etten-Leur, nam daarom het initiatief om samen met collega’s mee te doen aan de Asselbergs & Klinkhamer Bedrijvenloop.

“AH Pollemans vindt gezond eten en leven erg belangrijk en is daarom al enkele jaren sponsor van de Van Oers Marathon Brabant. Toen bedacht ik: het zou toch wel leuk zijn om met een aantal collega’s mee te doen aan de Asselbergs & Klinkhamer Bedrijvenloop. Mijn streven is uiteindelijk een man of dertig bij elkaar te krijgen.”

Samen trainen

Samen trainen maakt de voorbereiding nog leuker en verlaagt wellicht de drempel, bedacht Ria. “Daarom organiseer ik nu gezamenlijke trainingsavonden. Omdat we bij AH Pollemans ruime openingstijden hebben, is een vaste dag per week niet voor iedereen haalbaar. We trainen nu de ene week op maandag en de andere week op woensdag, zodat iedereen de kans heeft om mee te lopen. We zijn een maand of drie bezig en ik moet zeggen dat nu er meer collega’s van vakantie terug zijn de animo begint toe te nemen. Bovendien nemen er een aantal jongens deel aan de bedrijvenloop die zelf al geoefende lopers zijn.. Ik denk dat er de komende tijd nog meer collega’s zullen aanhaken, nu 29 oktober dichterbij komt.”

Even wennen

Er hebben zich inmiddels al een twintigtal collega’s van Ria aangemeld. “Hartstikke leuk! Met een bedrijf met 160 medewerkers moeten we de dertig zeker kunnen halen. De groep is heel divers: van mensen die al hardlopen tot mensen die geen sportervaring hebben. Voor die laatste groep is het wel even wennen wanneer ze horen dat ze toch wel een paar keer per week moeten trainen. Maar dat is een kwestie van doorzetten. Ik zeg altijd: probeer het een paar weken, dan pas zie je dat je conditie vooruitgaat en kun je écht bepalen of je het leuk vindt of niet.”

Hoofd leegmaken

Zelf loopt Ria al meer dan twintig jaar hard. “Ik vind het heerlijk om te doen. Het is echt mijn manier om mijn hoofd leeg te maken. Bovendien kun je het altijd en overal doen: je bent niet afhankelijk van openingstijden van een sportschool, maar je trekt gewoon je schoenen aan en je gaat. Regen of wind maakt mij niet uit. Ik vind álle weertypen ideaal hardloopweer!”

Dertien keer halve marathon

Ria rekent er op dat 29 oktober veel collega’s aan de start verschijnen. Zelf heeft ze veel ervaring met het parcours. “Alleen al aan de halve marathon in Etten-Leur heb ik dertien keer meegedaan en dit wordt mijn derde Bedrijvenloop. Het blijft een prachtig evenement, vind ik. Als je er na negentien kilometer hardlopen een beetje doorheen zit en je komt de Markt op met al die mensen, de muziek en de gezelligheid krijg je opeens vleugels! Ook vind ik het leuk dat je nooit weet wat voor weer je krijgt. Ik heb harde wind en regen meegemaakt, maar ook 25 graden en zon. Dat maakt het extra bijzonder.”

Inschrijven

Heb jij ook zin om samen met jouw collega's een sportieve prestatie te leveren op 29 oktober? Schrijf jouw bedrijfsteam dan nu in