Van Oers: “We kijken er elk jaar weer naar uit”

Al sinds 2010 draagt het leukste hardloopevenement van West-Brabant de naam van Van Oers Accountancy & Advies. “Toen we hoorden dat het hoofdsponsorschap van wat toen nog de Herfstmarathon werd genoemd, beschikbaar kwam, wilden we er eigenlijk meteen onze naam aan verbinden”, vertelt Sander Collé, als directielid verantwoordelijk voor de PR- en marketingportefeuille van Van Oers. “Inmiddels is het voor ons iedere keer het sportieve hoogtepunt van het jaar.” 

Sportief bezig zijn

Van Oers is een bedrijf waar veel medewerkers sportief zijn en het sponsorschap is een ideaal middel om die sportiviteit ook naar buiten toe uit te dragen. “We hebben een zittend beroep, dus regelmatig sporten is voor ons belangrijk. De Van Oers Marathon Brabant is daarvoor een ideale stok achter de deur. Er lopen ook altijd mensen van ons mee met de Singelloop in Breda, maar naar de Van Oers Marathon Brabant kijken we allemaal het hele jaar uit.”

Het meest luxe clubhuis van Brabant

Met de komst van Van Oers als hoofdsponsor is ook restaurant De Zwaan betrokken bij het evenement. “Het idee ontstond om onze gasten daar te ontvangen: in een gastvrije en luxe sfeer, vlak naast de finish. Daarom wordt De Zwaan nu ieder jaar op de laatste zondag van oktober omgedoopt in het Van Oers Marathon House: het meest luxe clubhuis van Brabant. Onze medewerkers, relaties en genodigden worden daar gedurende de hele dag in de watten gelegd.”

Pacers

Wie de Van Oers Marathon Brabant wel eens heeft bezocht of eraan heeft meegedaan, herkent de zwarte Van Oers-hardloopshirtjes meteen. “Onze medewerkers en relaties die meelopen, krijgen een shirtje, zodat door het hele deelnemersveld heen onze naam zichtbaar is. Dit jaar zullen dat er weer zo’n 200 zijn, want de belangstelling onder zowel medewerkers als relaties is groot. Ook de pacers in de groene morphsuits met de ballonnen, die lopers helpen een bepaalde streeftijd te lopen, zijn namens Van Oers actief.”

Hardloopclinic

Van Oers is niet alleen op de dag zelf bezig met de marathon. “Voorafgaand aan de Van Oers Marathon Brabant organiseren we meestal een paar gezamenlijke trainingen. Dit jaar is dat een hardloopclinic met Erben Wennemars, waarvoor we uiteraard ook onze deelnemende relaties en klanten uitnodigen. Zo’n clinic, en natuurlijk ook de Van Oers Marathon Brabant zelf, is een ideale manier om elkaar eens op een andere manier te leren kennen en de banden aan te halen.”