Winnaar Bedrijvenloop: “Eén en al gezelligheid!”

Tristan Landesbergen (22), teamleider bij AH Pollemans in Etten-Leur, was met zijn team vorig jaar de winnaar van de 5 kilometer van de Asselbergs & Klinkhamer Bedrijvenloop. Het was de eerste keer dat hij deelnam, maar zeker niet de laatste: ook op 28 oktober verschijnt hij weer aan de start! 

Samen trainen

Veel hardloopervaring had Tristan niet, vertelt hij. “Ik heb vroeger wel aan voetbal gedaan en ik doe aan fitness, maar hardlopen als sport was voor mij nog onbekend. Toen vorig jaar de collega’s samen gingen trainen voor de Asselbergs & Klinkhamer Bedrijvenloop leek me dat wel leuk, dus heb ik me aangemeld en ben ik mee gaan doen. Samen hardlopen bleek heel gezellig te zijn. Tijdens de trainingen heb je contact met collega’s met wie je normaal niet altijd praat. Zo leer je elkaar net wat beter kennen.”

Gezelligheid

Op de dag zelf heeft Tristan eerst nog geholpen met het klaarmaken van de bananen, sinaasappels en appels die AH Pollemans ter beschikking stelt aan de Van Oers Marathon Brabant. Daarna was het tijd voor de start. “Eigenlijk was het de hele dag hartstikke leuk. Van de gezamenlijke warming-up tot de finish was het één en al gezelligheid. We waren in totaal met vijf teams: aan de 5 kilometer deden van ons bedrijf vier teams mee, met in totaal zo’n zestien deelnemers. Ook aan de 10 kilometer deed een team mee. Tijdens het lopen stonden er veel collega’s langs de kant om ons aan te moedigen en na afloop kregen we een kleinigheidje van AH, als bedankje voor het meedoen.”

Prijs

Na afloop bleek bovendien dat het team waarin Tristan liep, de snelste tijd had neergezet op de 5 kilometer bij de Bedrijvenloop. “De naam van het team werd omgeroepen, maar ik was als enige van het team nog aanwezig. Dus ben ik maar in mijn eentje naar het podium gegaan om de prijs in ontvangst te nemen!”

Fit aan de start

Ook dit jaar gaat Tristan weer meelopen. “Helaas is er dit jaar niet gezamenlijk getraind en bij mij zelf is er aan het begin van het jaar ook een beetje de klad in gekomen, hoewel ik me wel had voorgenomen om het vol te blijven houden. Maar ik ben een paar weken geleden weer begonnen met hardlopen, dus ik sta fit aan de start op 28 oktober!”