Van Oers Marathon Brabant thuiseditie 2020

BEDANKT VOOR JULLIE DEELNAME! 

De uitslagen staan online.

De Van Oers Marathon Brabant gaat in 2020 niet door, maar we hebben wel een alternatief voor jullie: een thuiseditie. Het idee is simpel: loop je eigen rondje en maak kans op mooie prijzen. Met dit alternatief willen hoofdsponsor Van Oers en stichting Marathon Brabant mensen tijdens de coronatijd graag in beweging houden. We hebben prijzen voor de winnaars van het klassement en verloten drie Garmin horloges onder alle deelnemers. Meedoen met onze thuiseditie is bovendien gratis! 

Hoe werkt het? 

Je krijgt van ons 2 weken de tijd om een 5 kilometer, 10 kilometer, halve marathon of marathon te lopen. De wedstrijd loopt van zaterdag 10 oktober t/m zondag 25 oktober om 17.00 uur. Daarna maken we voor deze afstanden het klassement op. Je kunt dus gewoon de strijd aangaan met andere hardlopers in binnen- en buitenland. Er zijn nog twee leuke afstanden om aan deel te nemen: 1 kilometer Familieloop samen met je (klein)kind en 15 kilometer wandelen. Hiervoor hebben we geen klassement, maar door deelname maak je wel kans op de prijzen die we verloten. 

Zo doe je mee!

 • Ga naar het inschrijfformulier om je in te schrijven en kies uit een van de volgende afstanden: 5 kilometer, 10 kilometer, halve marathon of marathon, Familieloop of 15km wandelen. Je betaalt hiervoor geen inschrijfgeld. Bij je inschrijving mag je wel doneren aan het goede doel: de Harold van Zundert Stichting. De inschrijving sluit op 24 oktober.

 • Je ontvangt een e-mailbevestiging met daarin kort de spelregels, die je hieronder kunt lezen. Deze zijn belangrijk voor je deelname.

Spelregels voor 5km, 10km, halve en hele marathon

 • Je meldt je na inschrijving ook aan op Strava door lid te worden van de Marathon Brabant club van je gekozen afstand. 
 • Je loopt in de wedstrijdperiode 10 t/m 25 oktober (eindtijd 17.00 uur) je eigen parcours. Gewoon vanaf de voordeur dus, of elke andere plek bij jou in de buurt, ook in het buitenland. Dat hoeft geen rondje te zijn, als de afstand maar klopt.
 • Je uploadt je afstand en eindtijd via Strava onder de volgende voorwaarden: je zet in de titel van de Strava-activiteit “Van Oers MB 2020; Afstand; Voor-, achternaam”. 
 • Het moet een GPS-bestand zijn met een afstand van 5.000 meter, 10.000 meter, 21.1 kilometer of 42.2 kilometer. Dat kan je uploaden vanaf je horloge of door Strava aan te zetten en met je telefoon hard te lopen. 
  Let op: Upload je wedstrijd als APART BESTAND, dus zonder warming-up en cooling down. Start dus een nieuwe training op je horloge of telefoon! Verwijder eventuele warming-up, cooling down en andere randzaken van Strava of zet ze op privé. Anders wordt de clubpagina een chaos en dat belemmert de organisatie in het opmaken van de uitslagen. 
 • LET OP: Je dient voor deze vier afstanden na inschrijving aangesloten te zijn bij de club in Strava om mee te kunnen doen. 
 • Na 25 oktober maken we per afstand twee klassementen op:  
  • De snelste man en snelste vrouw uit Etten-Leur. 
  • De snelste man en snelste vrouw, algemeen. 
 • Van Oers Marathon Brabant maakt voor het klassement geen onderscheid in leeftijdscategorie. 
 • Loop je in de wedstrijdperiode meerdere keren de gekozen afstand of wil je twee of meer afstanden lopen? Dat kan! Voor elke afstand geldt: de snelste tijd telt voor het klassement. Let wel, loop verstandig en luister naar je lichaam.
 • Wil je deelnemen aan meerdere afstanden, schrijf je dan voor elke afstand in. Word vervolgens lid van de Strava-clubs van je gekozen afstanden.

LET OP: Houd je aan de RIVM-regels van dat moment. Neem alleen deel wanneer je helemaal fit bent; bij verkoudheidsklachten blijf je binnen. Vermijd het lopen in groepjes en drukke routes. De organisatie is niet aansprakelijk voor het overtreden van de regels.

Familieloop en 15 kilometer wandelen

Doe je mee aan de Familieloop of wandeltocht? Stuur je bewijs van deelname, op een zelfgekozen manier, per e-mail naar ons op. Vermeld als onderwerp "Van Oers MB 2020 deelname". Dit is je lot voor de verloting van de Garmin horloges. Zet er ook bij of we je prestatie op social media mogen delen.

Voor wie Strava gebruikt tijdens zijn wandeling, hebben we een speciale Strava club waar je lid van mag worden. Het is namelijk wel zo gezellig om van elkaar te kunnen zien waar iedereen wandelt.