De thuiseditie van... Erik Landesbergen (2)

Eerder vertelden we al het verhaal van Erik Landesbergen, die van voetbal naar rasechte hardloper ging. Tijdens de thuiseditie van de Van Oers Marathon Brabant neemt hij deel aan drie afstanden en hier vind je zijn ervaring.

Het begin: de halve marathon - 10 oktober

"Zo op de eerste dag van de thuiseditie bij het ontbijt uit het raam kijkend... prachtig weer, bijna geen wind, dus maar besloten om meteen de halve marathon te lopen. Op de weerapp stond dat ik tot één uur geen paraplu nodig zou hebben. Nu loop ik nooit hard met een paraplu maar als met zo’n opmerking bedoeld werd dat het droog zou blijven, dan heb ik dat toch anders ervaren...

Oftewel, het werd een echte ouderwetse ‘herfstmarathon’-editie. Het begon met een lekker zonnetje, kleine buitje, minderklein buitje op het Schuitvaartjaagpad, regenboog vanuit de Panhoefsedijk, daarna stortbui op de Oosteindseweg, en eindigde met een lekker zonnetje. Wel veel zuurstof in de lucht, altijd vanuit de positieve kant blijven kijken!

Ik heb grotendeels het parcours van de (halve) marathon gelopen, gewoon omdat die zo mooi is. Starttempo 4:50 zoals ik me had voorgenomen en gezien de veranderlijke omstandigheden mooi vlak gelopen met een eindtijd van 1:42:07, gemiddeld 4:50 per km. Voor mij een prima tijd, daar ben ik heel blij mee! Onderweg heb ik genoten van het opgekomen publiek (zie foto) aan de Groenstraat, dat gaf echt een boost.

Op naar de volgende afstand!