Maak van je thuiseditie een feestje!

Tips en trucs

Nog een paar dagen en dan start onze thuiseditie. Voel jij je voorbereid? Heb je overal aan gedacht? Weet je wanneer en waar je gaat lopen? We delen hier nog een paar laatste tips om te zorgen dat jouw thuiseditie onvergetelijk wordt.

Kies je moment van deelname

Iedereen heeft een favoriet tijdstip om te hardlopen; ochtend, middag, avond... Profiteer daarvan, nu het mag. Kies een datum en tijdstip waarop jij het beste presteert. 

Verken vooraf je parcours

Je loopt tenslotte beter als je je eigen parcours van binnen naar buiten kent. Net als met de fysieke editie weet je dan bijvoorbeeld precies waar je versnellingen kunt plaatsen.

Voorkom onderbrekingen onderweg

Kies een parcours zonder stoplichten. Op Strava kun je je activiteit weliswaar pauzeren (druk op ‘stop’ en niet op finish, en later op 'hervatten'), maar zo’n tussenstop haalt je uit je ritme. Voor snelheid heb je zo min mogelijk onderbrekingen nodig, en het liefst een lange rechte weg (hoe saai ook).

Zorg voor een startschot!

Ga lekker van start door iemand anders het startschot te laten geven met een toeter!

Regel je eigen aanmoediging onderweg

  • Regel een fietser die je water en energierepen meeneemt en je aanmoedigt onderweg (nu mag het!).
  • Trommel vrienden en familie op als publiek langs je parcours, op meerdere plekken. Kunnen ze je meteen van water voorzien.
  • Lange afstand? Bekijk vooraf waar je waterpunten komen.

Maak van je finish een feestje

Versier je eigen finish: trek een streep, hang linten op en zorg voor applaudisserend publiek. Of finish bij familie of vrienden, die je met de nodige versnaperingen ontvangen. Dat jij je afstand haalt, is gewoon een (coronaproof) feestje waard.

En stuur ons natuurlijk een selfie en/of finishfoto om kans te maken op een verrassingspakket! Bovendien is het goed om te weten dat je niet alleen bent. Via social media delen we graag jullie foto's om er samen, ondanks de afstand, een gezellige editie van te maken. We zijn nu al trots dat je meedoet!