Ons goede doel: Harold van Zundert Stichting

Elk jaar ondersteunt Marathon Brabant goede doelen met een financiële bijdrage. Onder normale omstandigheden zou een deel van het inschrijfgeld van de Familieloop naar de Harold van Zundert Stichting gaan. Omdat de fysieke editie niet doorgaat maar de stichting het geld wel kan gebruiken, kan iedereen die zich inschrijft voor de thuiseditie van de Van Oers Marathon Brabant vrijwillig een donatie doen. En dat hebben we geweten. De teller staat inmiddels op meer dan 400 euro!

Ons goede doel kent geen vrolijke aanleiding. Op dinsdag 29 september 2009 overleed Harold van Zundert op 36-jarige leeftijd door een noodlottig verkeersongeval. Hij liet zijn vrouw en zoontje van 2,5 jaar achter. Zijn vrouw was op dat moment 7 maanden zwanger van een tweeling. Harold zou er nooit meer zijn om zijn kinderen op te zien groeien. Een jaar later organiseerden vrienden en familie een voetbalwedstrijd; Tribute2Harold. Dat was mooi als herdenking, maar er bleef na de wedstrijd ook geld over. En zo ontstond het idee om een stichting op te richten. Niet alleen om de naam van Harold van Zundert levend te houden, ook om jonge kinderen die een of beide ouders verloren hadden gewoon even hun zorgen te doen vergeten. De stichting organiseert jaarlijks zes tot zeven activiteiten en een lang weekend voor deze kinderen en hun gezin. 

Van maatwerk tot gezinnen samen

In het begin organiseerde de stichting een activiteit voor één gezin. Maar naarmate het aantal gezinnen groeide, werd dat steeds omvangrijker. Uiteindelijk bleek dat ouders en kinderen samenbrengen net zo bijdroeg aan het doel van de stichting. Kinderen maakten vrienden, ouders vinden steun bij elkaar. De stichting heeft inmiddels 55 gezinnen aan zich verbonden. Het gaat dan met name om kinderen in de basisschoolleeftijd in de gemeenten Breda / Etten-Leur / Roosendaal / Drimmelen / Moerdijk. 

Gemis eventjes vergeten

De Harold van Zundert Stichting organiseert dus leuke activiteiten voor bijzondere gezinnen. Je kunt denken aan een pretpark als Slagharen, Duinrell en Toverland of een museum als het Archeon. Maar ook zwemmen, schaatsen, een musical bezoeken of een dagje in de buitenlucht behoren tot de mogelijkheden. De stichting organiseert ook elk jaar een weekend weg en een jaarlijks uitje voor alleen ouders en tieners (bijvoorbeeld een kookworkshop voor de ouders en filmavond voor de tieners).

De activiteiten dienen een belangrijk doel: met een lach en een traan volledig jezelf kunnen zijn en genieten van de mooie dingen in het leven. Want hoe zwaar het is ook om je ouder of partner te verliezen, er hoeft niet alleen verdriet te zijn. De Harold van Zundert Stichting is er om de zinnen te verzetten en het gemis even te vergeten.

En toen kwam corona

Het bestuur van de Harold van Zundert Stichting bestaat uit vrienden en familie, die zich vrijwillig voor de stichting inzetten. Voor de organisatie is de stichting vooral afhankelijk van acties van regionale grotere organisaties. Regelmatig zijn ze het goede doel van activiteiten, zoals de Van Oers Marathon Brabant. Maar al die evenementen werden afgelast toen begin maart het coronavirus in ons land opdook. Ook de geplande activiteiten van de stichting zelf konden even niet doorgaan. Des te fijner is het dat we de Harold van Zundert Stichting alsnog kunnen steunen met de vrijwillige donaties van deelnemers aan de thuiseditie. En dat de stichting van 11 t/m 13 september naar Attractiepark Slagharen kon met 24 gezinnen (89 personen). Ieder in een eigen huisje dit jaar, maar dat mocht de pret niet drukken.

Steun de Harold van Zundert Stichting met jouw inschrijving!

Je eigen rondje hardlopen of wandelen en het goede doel steunen? Schrijf je in voor onze thuiseditie en kies voor een vrijwillige donatie. Je betaalt eenvoudig met iDeal. Of maak - als je al ingeschreven staat - alsnog een zelfgekozen bedrag over op rekeningnummer NL24 RABO 0156 3890 37 t.n.v. Harold van Zundert Stichting.

Namens de stichting: BEDANKT!