Thuiseditie 2021: ARV Achilles

Ruim een jaar geleden ging een groepje hardloopsters van Achilles op 10 oktober in de stromende regen op pad voor de eerste thuiseditie van de Van Oers Marathon Brabant. Toen waren er vier beginnende lopers bij die ieder 5 kilometer in estafette liepen. Nu is dezelfde groep gaan trainen voor een 10 of toch 11 kilometer. Zaterdagmorgen om half 9 waren ze er klaar voor. Twee loopsters, Karin en Linda, liepen opnieuw een halve marathon.

Karin doet verslag:

"Vanmorgen om half 9 waren we er klaar voor. Linda en ik voor de halve marathon en Ellen, Josine en Margret begonnen als eersten aan de 10. Natuurlijk weer in de regen... De andere dames stapten op de fiets en we gingen van start. Haas Barbara liep de eerste kilometers gezellig mee. 

Ik had geen routekaart en we misten natuurlijk al die vrijwilligers die de weg vrij hielden. Gelukkig heeft onze fietser Jacqueline ons goed in de gaten gehouden. Onderweg kwam haas Cia ons op het Schuitvaartjaagpad en de Zundertseweg nog uit de wind houden... want natuurlijk zaten we er daar vol in zoals altijd.

Bij de 8 km moesten de drie fietsers Nicole, Jolie en Wendy zich gaan haasten naar het 10 km punt net voor het bos om het stokje over te nemen. 

Daar aangekomen in een tijd onder de 57 minuten konden Margret, Ellen en Josine maar kort bijkomen, want ze moesten natuurlijk nog heel dat eind terug fietsen. Jolie en Wendy gingen gelijk met Linda en mij mee, maar Nicole was even van het padje af. Ze miste een afslag en draaide gelukkig wel om bij de Zwarte Schuur.

Na wat slingertjes op de Oosteindseweg was heel het spul weer dicht bij elkaar. Vanaf de Polderstraat kwam het publiek ons aanmoedigen. Daar hadden we het ook echt wel nodig. Nog even de klim bij de Grauwe Polder, rechts, links en de laatste kilometer is in zicht. Margret en Josine haakten bij het 20 km punt weer in zodat we met z'n allen vlak na elkaar de finish op de Markt bereikten.

Het was weer een echte herfstmarathon in weer en wind. We hebben genoten.... Volgend jaar hopelijk weer met al die vrijwilligers en de drumband erbij, want die hebben we de afgelopen tweede edities wel gemist!"

En dat laatste hopen wij natuurlijk ook. Wil jij ons helpen in aanloop naar de editie 2022? We hebben twee plekken in het bestuur op te vullen (wedstrijdorganisatie en verkeer) en ter uitbreiding van de organisatie zoeken we een aantal werkgroepleden op de gebieden verkeer, facilitaire zaken, inschrijfbureau, sponsoring en communicatie/grafisch design. Kom ons helpen, zodat we samen verder kunnen bouwen aan dit fantastische evenement! Tijdens een kennismakingsgesprek bekijken we wat je leuk vindt en waar je goed in bent.