Van Oers Marathon Brabant komt met ‘thuiseditie’

Op 25 oktober 2020 had de Van Oers Marathon Brabant voor een hardloopfeestje gezorgd in Etten-Leur. Vanwege de coronacrisis heeft de organisatie besloten om dit evenement niet door te laten gaan. Om de pijn te verzachten komen we met een alternatief voor hardlopend Nederland. En dat alternatief is in de basis eenvoudig: loop je eigen rondje en maak kans op mooie prijzen. Er zijn prijzen voor de snelle hardlopers en we verloten 3 Garmin horloges onder alle deelnemers. Deelname is geheel gratis.

Van Oers Marathon Brabant 2020 in het kort

Iedereen die deel wil nemen aan de Van Oers Marathon Brabant thuiseditie mag zijn eigen parcours hardlopen. Gewoon vanaf de voordeur dus, of elke andere plek bij jou in de buurt. Je bent helemaal vrij hierin, als de afstand maar klopt: 5 kilometer, 10 kilometer, halve marathon of hele marathon. Daarnaast kun je meedoen aan de bekende Familieloop, een rondje hardlopen met je (klein)kind, en wandelaars mogen een zelfgekozen route van 15 kilometer wandelen. Het evenement loopt van zaterdag 10 oktober t/m zondag 25 oktober 2020 om 17.00 uur. Hiermee wil de organisatie voor spreiding van deelnemers zorgen. Deelname gebeurt op basis van inschrijving en met behulp van de app Strava. Dat is een app die afstand en tijd registreert bij het uitoefenen van verschillende sporten, waaronder hardlopen en wandelen. Details hierover volgen zo snel mogelijk via de website en social media van Van Oers Marathon Brabant.

Wedstrijdelement en prijzen

Zonder al dat publiek langs de kant zal een eigen ronde hardlopen een stuk moeilijker zijn. Daarom hebben we het wedstrijdelement behouden, een klassement voor de vier afstanden 5 km, 10 km, halve en hele marathon. Je neemt het alsnog op tegen vele andere hardlopers uit binnen- en buitenland. Je kunt ook nog eens meerdere keren meedoen als je wilt, want je snelste tijd op jouw afstand geldt. Via de app Strava zie je bovendien de tijden van anderen op deze afstand. Dat geeft je de mogelijkheid om de tijd van jezelf en die ander te verbeteren als je dat wilt. We willen hierbij benadrukken: doe dat wel verantwoord! Je hebt er niets aan als je blessures loopt doordat je te veel kilometers in te korte tijd aflegt.

Dit jaar is er naast een algemeen klassement voor alle deelnemers op elke afstand een extra klassement, namelijk dat voor de snelste man en vrouw uit Etten-Leur. Je hebt nu dus eindelijk de kans om echt de strijd aan te gaan met andere Etten-Leurenaren. De snelste hardlopers kunnen rekenen op mooie prijzen. Wat dat is, maakt de organisatie op een later moment bekend. De Familieloop en 15 km Wandelen kennen geen klassement. Door hieraan deel te nemen maak je echter wel kans op een Garmin horloge. De verloting vindt plaats na afloop van het evenement.

Uitgebreide informatie over deze thuiseditie en de spelregels vind je op deze pagina. Schrijf je vanaf 1 september hier in!

Extra sfeer en beleving

Met dit alternatief willen hoofdsponsor Van Oers en stichting Marathon Brabant mensen graag aan het hardlopen houden, juist in deze tijd waarin veel evenementen niet doorgaan en sport extra belangrijk is voor de gezondheid. En omdat je zelf je parcours mag kiezen, waar dan ook ter wereld, is het veel makkelijker om mee te doen. Iedereen is dus uitgenodigd deel te nemen aan deze thuiseditie. In aanloop naar het evenement krijg je via social media en website van de Van Oers Marathon Brabant tips voor je wedstrijdvoorbereiding en mogelijkheden om je eigen (hardloop)feestje te bouwen. Via social media worden tijdens het evenement zelf aanmoedigingen en snelste tijden gedeeld. Zo kunnen we elkaar stimuleren en er samen alsnog een sfeervolle editie 2020 van maken. Extra initiatieven voor meer beleving en sfeer zijn in de maak!