Van Oers Marathon Brabant thuiseditie 2021

Dit jaar organiseren we de tweede thuiseditie van de Van Oers Marathon Brabant. Het idee is simpel: loop je eigen rondje en maak kans op mooie prijzen. Met dit alternatief willen we mensen ook nu graag in beweging houden. We hebben prijzen voor de winnaars van het klassement en verloten drie sporthorloges (of andere prijzen) onder alle deelnemers die doneren aan het goede doel, Het Vrolijke Ruitertje. Meedoen met onze thuiseditie is bovendien gratis! 

Hoe werkt het? 

Je krijgt van ons 2 weken de tijd om een 5 kilometer, 10 kilometer, halve marathon of marathon te lopen. De wedstrijd loopt van zaterdag 16 oktober t/m zondag 31 oktober om 17.00 uur. Daarna maken we voor deze afstanden het klassement op. Je kunt dus de strijd aangaan met andere hardlopers in binnen- en buitenland. Met je (klein)kind kun je natuurlijk meedoen aan de Familieloop. Hiervoor hebben we geen klassement, maar bij een donatie aan het goede doel maak je wel kans op een van de extra prijzen.

Voor wandelaars hebben we een alternatief op zondag 31 oktober 2021: de Menmoerhoeve wandeltocht 15km. Meedoen aan beide onderdelen, de thuiseditie en de wandeltocht, mag natuurlijk ook. Schrijf je dan via het inschrijfformulier voor beide onderdelen in.

Zo doe je mee!

Ga naar het inschrijfformulier om je in te schrijven (zie spelregels hieronder). Je betaalt hiervoor geen inschrijfgeld. Wel kun je bij je inschrijving een vrijwillige donatie van € 2 of meer doen aan het goede doel, namelijk Het Vrolijke Ruitertje. Je maakt hiermee automatisch kans op één van onze prijzen: een Garmin horloge, een item van Bruba Sport of een cadeaubon van 50 euro voor de restaurants Bargo, de Haard en het Havenhuis.

De inschrijving sluit op 30 oktober. 

Je ontvangt een e-mailbevestiging met daarin kort de spelregels, die je hieronder kunt lezen. Deze zijn belangrijk voor je deelname.

Spelregels

De spelregels zijn dit jaar eenvoudig:

  1. Je schrijft je uiterlijk 30 oktober in via het inschrijfformulier. Kies voor het onderdeel 'Hardlopen thuiseditie'.
    Let op: Je hoeft bij de inschrijving geen afstand op te geven. Dat doe je via stap 3 hieronder. 
    Let op: Bij de inschrijving mag je de onderdelen appelgebak/lunch negeren. Deze horen uitsluitend bij de Menmoerhoeve wandeltocht 15km.
    Doneer je bij je inschrijving aan het goede doel, dan maak je automatisch kans op een van onze extra prijzen.
  2. Je loopt in de wedstrijdperiode 16 t/m 31 oktober (17.00 uur) waar je maar wilt je gekozen afstand en registreert dit via je sporthorloge of een app zoals Strava.
  3. Je uploadt een bewijs van je afstand en tijd via ons online formulier. De link vind je in de e-mailbevestiging. Je kunt dit formulier meerdere keren gebruiken voor het doorgeven van je tijd op een eventuele tweede, derde of vierde afstand.

Gebruik bij vragen het contactformulier hieronder.

Klassement en prijzen

Na 31 oktober maken we per afstand een klassement op voor de snelste man en de snelste vrouw. De 8 winnaars (4x man, 4x vrouw) ontvangen een prijzenpakket dat beschikbaar is gesteld door Planken Enzo en een gegraveerde medaille met afstand en tijd. De nummers 2 en 3 ontvangen een gegraveerde medaille.

Per deelnemer is 1 prijs te winnen. Val je in meerdere afstanden in de prijzen? Dan ontvang je de prijs voor de afstand met de hoogste klassering. In het klassement van de andere afstand(en) schuift de prijs dan door naar de volgende. Zo hebben we 24 verschillende winnaars. 

LET OP: Houd je aan de RIVM-regels van dat moment. Neem alleen deel wanneer je helemaal fit bent; bij verkoudheidsklachten blijf je binnen. Vermijd het lopen in groepjes en drukke routes. 

Vraag thuiseditie 2021

Goed doel: Het Vrolijke Ruitertje

Stichting Paardrijden Gehandicapten Het Vrolijke Ruitertje is opgericht in april 1991 op initiatief van enkele enthousiaste ouders en geestverwanten, die mogelijkheden zochten om met mensen met een beperking op verantwoorde wijze te kunnen paardrijden.

De stichting stelt zich tot doel: het bevorderen van de psychische en fysieke ontwikkeling van mensen met een beperking door middel van paardrijden. Bijkomend doel is de bevordering van sociaal contact met het paard en de overige ruiters. Het Vrolijke Ruitertje is o.a. gevestigd op Manege de Belle in Etten-Leur.

Paardrijden opent een nieuwe wereld: even loskomen van je beperking, de aandacht richten op een ander: jouw vaste vriend – je paard! Het is wel degelijk een sport: inspannend maar leidend tot een ontspannen gevoel van zelfoverwinning. Op dit moment biedt Het Vrolijke Ruitertje rijlessen aan zo’n vijftig ruiters uit heel West-Brabant. Zo’n zestig vrijwillig(st)ers geven elke week een middag of een avond van hun vrije tijd. Samen met het bestuur en het kader vormen zij een bloeiende, gezonde stichting met oog voor de toekomst.

Marathon Brabant ondersteunt in 2021 met veel enthousiasme Het Vrolijke Ruitertje. Dit prachtige initatief sluit aan bij onze visie op een gezonde samenleving, waarin iedereen de mogelijkheid heeft om te bewegen.